PRAZNIK BELKANTA U RIJEČKOM ZAJCU!

28. travnja 2019.

Jučer je u Zajcu izvedena obnovljena Bellinijeva „Norma“ pod dirigentskim vodstvom Alessandra Cadaria, u režiji Christiana Romanowskog te pod umjetničkim mentorstvom Dunje Vejzović, jedne od naših najvećih opernih pjevačica svih vremena. Večer belkanta ostavila je mnoge u publici bez daha i dovela do suza. Evo što su neki od posjetitelja podijelili s nama:

„Pred Praznik rada praznik belkanta!“, „ Izuzetna izvedba, ne znam koga bih više pohvalio zbor, dirigenta, orkestar, Normu, Adalgisu, Pollionea!“, „Spektakularno, predivno, savršeno! Ne znam jesam li u 20 godina bila na ovako dobroj predstavi!“, „Vrhunski postav. Izvedba Casta Dive do suza“, „Za odvalit, od početka do kraja bila sam bez daha.“, „Emotivno, snažno!“, „Orkestar oduševio, a solistima svaka pohvala“, „Dolazimo na reprizne izvedbe!“, „Ruke su nas bole od pljeskanja!“.

Jučerašnju izvedbu obilježio je i debi naše nacionalne prvakinje Kristine Kolar u ulozi Norme, jedne od najtežih sopranskih uloga u opernoj literaturi. Ulogu Adalgise pjevala je prvakinja belkanta, briljantna Diana Haller, a ulogu Pollionea po prvi puta u Rijeci izvrsni tenor Dimitris Paksoglou. Ovo je ujedno bio i prvi zajednički nastup dviju vrhunskih riječkih pjevačica impresivnih europskih karijera – Kristine Kolar i Diane Haller.

Ako niste stigli na jučerašnju izvedbu, priliku za popravni imate već u ponedjeljak, 29. travnja u 19 kada vas opet u glavnim ulogama čekaju omiljene pjevačice riječke publike Kristina Kolar i Diana Haller.

Posljednja prilika da pogledate “Normu” u Rijeci sve do 2022. na programu je 2. svibnja u 19 sati kada će u ulozi Adalgise nastupiti naša sjajna mezzosopranistica Ivana Srbljan.

Ulaznice možete kupiti na blagajni Kazališta ili online na ulaznice.hr.

Foto & Video galerija