2. SJEDNICA KAZALIŠNOG SABORA

Kao što je najavljeno na konstituirajućoj sjednici 9. rujna, Kazališni sabor sastajat će se (najmanje) jednom mjesečno te raspravljati o premijernim predstavama izvedenim u razdoblju između dvije redovite sjednice, kao i drugim društvenim, političkim i uopće kulturnim temama koje utječu na djelovanje kazališta, ili na koje ono može utjecati svojim djelovanjem.

Podsjećamo, SVI su dobrodošli, i oni koji su već sudjelovali u radu konstituirajuće sjednice, kao i novi zastupnici!

Za Drugu sjednicu Kazališnog sabora predvidjeli smo tri točke dnevnoga reda:

  1. Riječki HNK je TRANSPARENTAN – v.d. intendanta predstavit će zastupnicima Kazališnog sabora, dakle javnosti, model, dinamiku i rezultate financijskog poslovanja HNK (izvore prihoda, vrste i razloge rashoda); objasniti troškovnike i produkcijske strategije pojedinih navodno «kontroverznih» predstava kao što su Hrvatsko glumište, Don Giovanni, Oedipus rex, Julije Cezar u Egiptu, Sex, San ivanjske noći, Vaše nasilje i naše nasilje; prikazati i usporediti statistike posjećenosti programa; otkriti i usporediti troškove reprezentacije u posljednjih pet godina itd. Raspršit ćemo sumnje, razgraditi mitove i pokazati tko zapravo, i za koga, financira program HNK Ivana pl. Zajca.
  2. Premijere na početku sezone: Majstor i Margarita, Werther. 
  3. Formiranje radne grupe za pripremu izvanredne sjednice Kazališnog sabora na temu: 
    Nacionalno – Narodno – Regionalno – Gradsko – Međunarodno / Hrvatsko – Primorsko-goransko – Riječko – Europsko Kazalište
  4.  Razno