POLA – POLA, gostovanje Teatra EXIT
Milena Bogavac

Tekst:
Milena Bogavac
Režija:
Prijevod:
Tanja Radović
Dramaturgija:
Maja Katić / Dunja Fajdić
Glazba:
Mario Mirković
Tekstovi songova:
autorska ekipa
Majstori rasvjete:
Dragan Micić / Mario Zelenbaba
Majstori tona:
Ivan Biondić / Mario Dvanajščak
Igraju:
Dunja Fajdić / Mario Jakšić / Zrinka Kušević / Igor Baksa

Nika ima 12 godina i njeni roditelji se razvode. Andrija je njen prijatelj iz razreda i on je to iskustvo već prošao sa svojim roditeljima koji se cijeli život svađaju i mire. Prijateljstva koja se rađaju u toj dobi ostaju za cijeli život, tako će i Niku i Andriju obilježiti bliskost koju su razvili pokušavajući shvatiti zašto ljudi uopće sklapaju brakove, kad čim se vjenčaš, već imaš pravo razvesti se!

Predstava progovara o problemu razvoda iz perspektive djece koja to uskoro neće više biti, jer im se približava pubertet, jer imaju svoje brige, svoje tajne, svoje težnje da se odcijepe od roditelja i postanu samostalne ličnosti, a uz sve to moraju se nositi sa problemima i tajnama svojih roditelja.

Predstava POLA – POLA je začudna, izravna, surovova i istovremeno nježna u poruci koju šalje. Predstava kroz bučnu punk glazbu vrišti: LJUBAV!

Ljubav koja nam svima treba i ljubav kao spas.

Predstava je namijenjena djeci od 11 godina naviše, kako onima koji su doživjeli razvod svojih roditelja, tako i onima koji u svojoj blizini imaju prijatelja koji to proživljava.

Ovo je predstava za roditelje, za mlade, za djecu, za sve koji se snalaze u Zemlji odraslih, za djecu koja možda i prerano moraju odrasti, za svakoga…

Predstava je namijenjena djeci od 11 godina naviše i traje sat vremena, izvodi se bez pauze.

Nakon predstave ostanite na razgovoru s glumačkom ekipom.

Punokrvni kazališni punk za mlade

Predstava se obraća mlađoj tinejdžerskoj dobi bliskom joj i važnom temom na prilagođen, žestok i privlačan način.

Igor Tretinjak (Krizikaz)

Svojeglava klinka kipti od ljubavi, straha i mržnje

Zarazna poletna energija redateljice Renate Carole Gatice uparena s kreativnim glumačkim ostvarenjima i buntovnom bukom punk benda koji urla o ljubavi glavni su aduti predstave ”Pola – pola” (…) Riječ je o toplom i nepretencioznom igrokazu koji jezikom razumljivim starijoj djeci i tinejdžerima progovara o traumi razvoda braka.

Mia Mitrović (EXPRESS)

Djeca, sivilo i razvodi

Uvjerljiva socijalna slikovnica ispričana iz pozicije tinejdžera čiji se roditelji razvode.

Bojan Munjin (Novosti)

Foto & Video galerija