SEMAFOR
Petra Cicvarić

Redatelj:
Peđa Gvozdić
Autorica teksta:
Petra Cicvarić
Asistentica redatelja i koreografkinja:
Maja Huber
Autor glazbe:
Damir Šimunović
Scenograf:
Kostimografkinja:
Morana Petrović
Majstor svjetla:
Robert Pavlić
Ton:
Bojan Blažević
Inspicijent:
Goran Glavač
Fotograf:
Igor Čepurkovski
Uloge:
Vigo Tolić: Andro Damiš
Mila Tolić: Ana Šantar
Tihana Tolić: Petra Cicvarić
Josip Tolić: Peđa Gvozdić
Terapeut Igor, Matija, nasilnik: Vanja Gvozdić
Policajac Tarabić, nasilnik: Nino Pavleković
Goggy, Juka, policajac Jukić: Nikola Nedić
Laura: Lovorka Trdin

Gostovanje Gradskoga kazališta “Zorin dom” Karlovac

Predstava je nastala u suradnji s Udrugom Frendofon koja se bavi inkluzijom djece i mladih s teškoćama u razvoju organiziranjem inkluzivnih evenata kojima se želi educirati, upoznati i pokazati društvu u cjelini kako prihvatiti “različitosti” sa svim njihovim potencijalima i teškoćama.

 

Ovo je priča o raspadanju i sastavljanju jedne obitelji koja saznaje kako jedan njihov član, najmlađi sin Vigo, ima poremećaj u spektru autizma. Cijelu priču ispričat će vam Vigova sestra Mila i to u policijskoj stanici, ali zašto se Mila nalazi upravo tamo, saznat ćete sami. Ova predstava želi publiku uvući u Vigov svijet, pokazati gledateljima što se događa tom mladiću u glavi, zašto reagira na sebi svojstven način te zašto mu je tako teško prilagoditi se društvenim normama. Ovom predstavom želimo na topao način maknuti stigmu s autizma te pokazati zašto svi trebamo njegovati ono nešto drugačije u sebi.

Najbolji dio predstave su glumačka ostvarenja: (…) Predstava Semafor na duhovit i poetski način pokušava publici približiti problem s kojim se mnogi nisu nikada sreli, a kada su se napokon susreli, ostali su zatečeni. Budući da je karlovački ansambl odlično obavio svoj posao, možda bi im to trebalo biti svojevrsno poslanje: hvatati se u koštac s „teškim“ temama i – učiniti ih „lakšima“.
Olga Vujović, Kritikaz.com

 

Predstava traje oko jedan sat i dvadeset minuta.

Foto & Video galerija