NAZISUPERMENSCHEN – STRAVA UOBIČAJENOG
Gostovanje izvedbeno kazališne skupine SHOWCASE BEAT LE MOT (Njemačka)

Drugo more u suradnji s HNK Ivana pl. Zajca
Ideja, koncept, scenografija i kostimografija:
Showcase Beat Le Mot
Glazba:
Albrecht Kunze
Vučica Sharon:
Sharon Smith
Kostimi:
Tanja Jesek, Clemens Leander
Konstrukcije:
Christian Wenzel, Andrej Troimoff
Video:
Alexej Tscherny
Grafike:
Anne Kube
Rasvjeta:
Sebastian Zamponi
Direktor produkcije:
Olaf Nachtwey

Međunarodni izvedbeno-kazališni kolektiv Showcase Beat le Mot od svojeg je osnutka 1997. godine aktivan u raznim umjetničkim područjima, baveći se produkcijom, izvedbama i insceniranjem kazališnih predstava diljem Europe. Zahvaljujući integriranju raznih elemenata iz pop-kulture u svoj rad, poput glazbe, sporta, stripa, kina i televizije, ali i svojem humoresknom pristupu složenim društvenim i političkim problemima, ova četveročlana skupina često privlači pažnju međunarodnih medija.

U djelu „Postdramsko kazalište” jednog od najvećih kazališnih teoretičara današnjice Hansa-Thiesa Lehmanna, Showcase Beat le Mot se spominje kao jedan od međunarodno najpriznatijih suvremenih izvedbenih kolektiva.

 

Nazisupermenschen – Strava uobičajenog

Naci Super Ljudi upošljavaju zbor kako bi mogli putovati na glasovima njihovih članova. Zbor je to s anđelima i trubama. Trebali bi pjevati Wagnera, ali znaju samo Verdija. “Koga briga”, misle Supernacisti.

Jer njihov je slogan: napraviti mjesta. A njihova je potreba za svježim zrakom i širokim, otvorenim prostorima moćnija od svake mržnje. Supernacisti kose sve što im stane na put jer shvaćaju da uništenje čini svijet mnogo manje kompliciranim.

Nemaju nacrt ili plan, samo žele napraviti prostor, prazan prostor. Ne žele biti shvaćeni. Svaki pokušaj koji se kreće u tom smjeru smatraju površnim. Biti neshvaćenima nimalo ih ne brine.

Ništa ne shvaćaju kao stalno stanje stvari i upravo iz tog razloga posvuda vide puteve. I baš zato što posvuda vide puteve, moraju ukloniti sve što im stoji na putu.

Produkcija: Showcase Beat Le Mot

Realizirano uz potporu kazališnog kooperacijskog programa Federalne kulturne fondacije Doppelpass.

Predstava traje dva sata, izvodi se s jednom pauzom.