VAGININI MONOLOZI
Eve Ensler

U organizaciji Udruge PaRiter
Redateljica:
Andrea Crnković
Glumice / Le interpreti:
Marinella Matejčić / Katarina Mikulić / Aleksandra Stojaković Olenjuk / Maja Gaćeša / Laura Šalov / Elizabeta Vega / Željka Horvat Čeč / Martina Maršanić / Irene Gregorović / Dolores Krmpotić / Tajana Josimović / Denis Kirinčić / Andrea Crnković

Mjesto održavanja: Arheološki park Principij, Stari grad Rijeka

Udruga PaRiter organizira dramsko čitanje nagrađivanog književnog dijela Eve Ensler „Vaginini monoloz“ i, u kojem će sudjelovati žene različite dobi, zanimanja i seksualne orijentacije, vjerskog opredjeljenja, i nacionalnosti koje žive i rade u Rijeci i okolici. Radi se o prvom uprizorenju ovog kultnog djela u Rijeci.

„Vaginini monolozi“ prevedeni su na više od trideset jezika i odigrano je više od tisuću predstava i dramskih čitanja. Knjiga je nastala na osnovi istinitih priča više od dvjesto žena različitih socijalnih i starosnih grupa, iz različitih zemalja. Priče su bolne, uznemirujuće, ali i nježne, zabavne, humoristične, pune nade i ponovno nađene sreće.
 „Monolozi“ pomažu ženama da osvijeste svoju snagu, vrate samopouzdanje i samopoštovanje, da prihvate sebe u potpunosti kako bi mogle izraziti ono što zaista jesu bez stida i osjećaja krivnje.

Na dinamičan i pristupačan način pun humora i pozitivne energije trinaest žena čitati će monologe i upoznati publiku sa bolnim činjenicama i zabavnim anegdotama koje mnoge žene prolaze u svojim životima i s kojima se većina može poistovjetiti.