„PREKO SEDAM MORA, PREKO SEDAM GORA” DOPUTOVALI U HKD NA SUŠAKU

29. studenoga 2017.

Autorska predstava redateljice Anice Tomić i dramaturginje Jelene Kovačić „Preko sedam mora, preko sedam gora” u izvedbi Kazališne družine Pinklec gostuje u HKD-u na Sušaku u četvrtak 30. studenog u 12 i 19:30 sati.

Glavna junakinja je djevojčica Amal koja voli crtati i kroz crteže interpretirati stvarnost koju živi. Crteži oživljavaju! Kroz Amalinu sudbinu izbjeglice iz sirijskog grada Alepa, pratimo priču o prisilnom odlasku izbjeglica, o gubitku njihova doma, te načinu kako sve to Amalini roditelji uspijevaju prikazati kao pustolovinu. Predstava priča o putovanju preko sedam mora, preko sedam gora u bolji život, uz moć mašte i dječju želju da se nadvlada stvarnost.

U predstavi igraju Karolina Horvat, Tena Antonija Torjanac, Bruno Kontrec, Mario Jakšić, Davor Dokleja i Igor Baksa.

Prepoznatljivu glazbu inspiriranu melodijama Sirije skladali su Nenad Kovačić i Aurwa AlYoussef, glazbenik iz Sirije. Violinu svira Lucija Stanojević. Scenografiju i kostimografiju osmislila je Iva Matija Bitanga. Svjetlo je oblikovao Neven Taradi.

Tom je predstavom, premijerno odigranom 23. ožujka 2017. u Čakovcu, Kazališna družina Pinklec obilježila 30 godina postojanja.

Predstava za djecu od šest godina nadalje traje 50 minuta.