PREMIJERA PREDSTAVE ZA DJECU I OBITELJI UZ PJESMU, VESELJE I ZABAVU

24. siječnja 2018.

Premijeru predstave za djecu i obitelji „Anche le pulci hanno la tosse” / „I buhe kašlju” Fulvia Tomizze u adaptaciji Uga Vicica i u režiji Diane Höbel pratilo se pomno, uz puno smijeha i pljeska, ponajviše onog malih ručica.

Ako dođete na neku od repriza, a dođite svakako, u HKD na Sušaku, nećete dobiti buhe, ali nesumnjivo ćete se počešati i zapjevati zajedno s četvero neodoljivih kukaca na sceni – tu su buha Saltellina (Enza De Rose), komarac Tzatzira (Leonora Surian Popov), pauk Tessitor (Francesco Godina) i stonoga Locomotore (Stefano Surian). Svi oni jako žele pjevati operu, a u tome su uspjeli i to pred publikom koju su beskrajno razveselili: „Duhovito, maštovito, edukativno!”, „Učimo talijanski, učimo o operi, jako nam se svidjelo, došli smo svi, od nonića, preko nas roditelja, do djece, najmlađi ima dvije godine. Svi smo predstavu pratili jednakim interesom”, „Odlični kostimi, sjajni glumci!”, „Kako slatka predstava!”, kažu oni koji su se našli na premijeri.

Autor glazbe je Carlo Moser, a glazbenih aranžmana Aleksandar Valenčić. Scenograf predstave je Anton Plešić, kostimografkinja Manuela Paladin Šabanović, a svjetlo je oblikovao Bruno Guastini.

U sklopu programa Riječko kazalište mladih „Kamov”, predstava je nastala u koprodukciji Talijanske drame HNK Ivana pl. Zajca i La Contrade – Teatra Stabile u Trstu.

Osim slatke predstave, servirana je i torta iz tvornice finih slastica koja već tri godine u Voloskom djeluje pod imenom ‘kaokakao’, a odnedavno  i na a adresi Riva Boduli 7b u Rijeci  gdje se nalazi kavana i bistro „Grad“.

Zahvaljujemo im na slatkom užitku.

Grad Kao kakao

 

Foto & Video galerija