PREMIJERA “rePUBLIKE U ORKESTRU” – VAŽNA I SLOJEVITA PREDSTAVA

21. listopada 2019.

Predstava “rePUBLIKA U ORKESTRU” premijerno je izvedena ove nedjelje, 20. listopada, u “Zajcu”   – projekt nastao u koprodukciji Hrvatske i Talijanske drame, BADco, Chicago Cultural Centra i Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu. Publika je doživjela posve novo i nesvakidašnje kazališno iskustvo gledajući predstavu u orkestralnoj rupi, simboličnom prostoru koji će, zbog klimatskih promjena i podizanja razine mora, jednom biti pod vodom. Intermedijalna, intertekstualna i interdisciplinarna predstava ostavila je mnogo materijala za još nekoliko dana promišljanja, a ovo su prvi dojmovi koje je publika s nama podijelila:

 

“Nakon ovakve predstave ne mogu dojam podijeliti odmah po izlasku iz gledališta. O ovakvom materijalu treba dobro razmisliti i upiti svaki segment. Upravo takvu umjetnost najviše volim, o kojoj moraš dobro razmisliti, od koje ne odlaziš prazne glave.”

“Predstava je potresna jer smo zaista svi svjesni da je gotovo nemoguće spasiti svijet, a opet svi samo stojimo i pasivno promatramo što se događa.”

“Konceptualno, slojevito i kompleksno. Predstava koja zbilja navodi na razmišljanje.”

 

Reprize “rePUBLIKE U ORKESTRU” na rasporedu su 28. i 31. listopada.