PRETPLATITE SE NA: VJEŽBANJE RAZLIČITOSTI

8. kolovoza 2018.

Nova sezona – 18/19, posljednja je prije starta programa Rijeke: Europske prijestolnice kulture 2020. Riječki HNK, nakon onog zagrebačkog drugi najveći produkcijski pogon izvedbenih umjetnosti u Hrvatskoj, odigrat će u tom programu jednu od ključnih uloga. Novom sezonom, 18/19, naše gledateljice i gledatelje stoga pozivamo na pripreme i pozornost. Sadržaji i slogan nove sezone – VJEŽBANJE RAZLIČITOSTI – odjeci su ideje Rijeke kao Europske prijestolnice kulture, ali i riječkog HNK kao kazališne institucije koja je proteklih godina pokazivala kako se gradi, iskazivala što znači i dokazivala da može, i mora, biti lukobran toj našoj, riječkoj i europskoj, LUCI RAZLIČITOSTI.

Riječki HNK, naš Zajc, nije kazalište u koje dolazite samo da biste vidjeli i potvrdili ono što već znate, nego kazalište u koje vas pozivamo da preispitujete, otkrivate, doznajete, doživite i vježbate – ono od života što izmiče svakodnevnom, usputnom, površnom iskustvu. To ne znači da vas nećemo zabaviti, nasmijati, opustiti. Naprotiv! To znači – i to nipošto nije «samo» – da riječki HNK, taj Zajc, ne odustaje biti umjetničko kazalište, i da upravo u tome riziku prepoznaje svoju obvezu, odgovornost i jedinu moguću budućnost.

Postanite ili ostanite gledateljice i gledatelji Zajca, dolazite u riječki HNK – vježbajte s nama našu i svoju različitost, vježbajte umjetnost gledanja, vježbajte – život!

19 premijernih naslova, 19 repriznih predstava, 20 konceratnih izvedbi, 13 gostovanja dramskih i baletnih predstava, glazbenih ansambala; Krleža, Daša Drndić, Dario Fo, Ivana Brlić Mažuranić, Ivan pl. Zajc, Gounod, Mozart, Richard Strauss, Verdi, Shakespeare, Čajkovski, Bruckner, Stravinski, Brahms, Bartók, Chopin, Saint-Saëns, Ravel, Leonard Bernstein, Andrew Lloyd Webber; komedije i tragedije, mjuzikli i operete, simfonije i serenade, ples i balet, opere i lektire, dramsko i postdramsko kazalište, predstave za sve generacije gledateljica i gledatelja – to je Zajc, KAZALIŠTE RAZLIČITOSTI, u novoj sezoni. Bolje može još samo u 2020.

Stoga –  priprema, i pozor!

Marin Blažević, intendant

Više o pretplatama možete saznati ovdje – PROGRAM PRETPLATE