PRVA OVOSEZONSKA PREMIJERA PRED VRATIMA: KOLIKO REDATELJA, TOLIKO PRAVIH KOMEDIJA!

1. listopada 2019.

Bliži se prva ovosezonska dramska premijera – 3. listopada u 19 i 30 na programu je omnibus “Prava komedija”!

Prije godinu dana u Novom listu osvanuo je članak koji je u programu Hrvatske drame HNK Ivana pl. Zajca pronašao manjkavost: nedostatak “prave komedije”. Nastavno na kritički tekst Novog lista, ansambl Hrvatske drame, s Renatom Carolom Gaticom i Marinom Blaževićem kao autorima koncepta, postavio si je pitanje: što je to prava komedija? Odgovori mogu biti vrlo raznoliki, pa im je zato u pomoć priskočilo ne dvoje, ne troje, već čak devetero redatelja! Koliko ljudi toliko ćudi, koliko redatelja toliko pravih komedija.
Format omnibusa dinamičan je, a ravnateljica Hrvatske drame Renata Carola Gatica smatra da će se svidjeti našoj publici, posebno mlađoj generaciji – “ to je kao da skrolaš na Facebooku i gledaš različite stvari, kao kada ti na YouTubeu svakih 10 minuta krene novi video.”

Dok čekate premijeru i odgovore na pitanje što je prava komedija za Olju Lozicu, Jelenu Lopatić, Nataliju Manojlović, Zijaha Sokolovića, Sašu Anočića, Matiju Ferlina, Edvina Liverića, Mirana Kurspahića i Ivana Penovića, pratite naše društvene mreže i odgovore Riječana i Riječanki na isto pitanje. I prošećite oko Kazališta, možda baš vi postanete dio uvoda u “Pravu komediju”.