PRVI KONCERT U 2020. GODINI DONOSI RUSKU ROMANTIKU!

14. siječnja 2020.

Koncertni program u 2020. godini otvara  izvedba skladbi dvaju romantičara – Petra Iljiča Čajkovskog i Aleksandra Porfireviča Borodina. Ove subote, 18. siječnja, u 19 i 30, Orkestar Opere ugostit će po prvi put mladog dirigenta Dmitryja Kryukova koji će ravnati djelima ovih slavnih ruskih romantičara. Kao solist na violončelu nastupit će njemački virtuoz Gustav Rivinus, majstor u izvođenju Čajkovskog, prvi i jedini njemački glazbenik koji je osvojio prvu nagradu na Međunarodnom natjecanju “Čajkovski” u Moskvi.
Na programu će se naći uvertira-fantazije Romeo i Julija Petra Iljiča Čajkovskog, senzibilna priča o sukobu ljubavi i smrti. Uslijedit će Varijacije na rokoko temu, op.33 istog autora, skladba idealna za uživanje u vrhunskoj solističkoj izvedbi na violončelu.

Potom Druga simfonija u H-molu Aleksandra Porfireviča Borodina, najvažnije djelo ovog skladatelja koje obiluje dramatičnošću i intenzivnošću koje će doći do izražaja u izvedbi našeg sjajnog orkestra Opere, čije izvedbe iz koncerta u koncert izazivaju same pohvale.

Na ovom koncertu ugostit ćemo važne glazbenike s bogatim inozemnim karijerama. Gustav Rivinius poznati je njemački violončelist koji broji nastupe s vodećim svjetskim instrumentalistima, vokalistima i orkestrima diljem svijeta – od SAD-a, Japana, Kanade, Rusije do Lisabona. Poseban senzibilitet pokazao je prema glazbi Čajkovskog, za interpretaciju čijih je skladbi osvojio posebnu nagradu na Mađunarodnom natjecanju “Čajkovski” u Moskvi.

Dmitry Kryukov mladi je ruski dirigent koji je debitirao sa svega 23 godine na povijesnoj pozornici Bolshoi teatra. Izveo je brojne koncerte s vodećim ruskim orkestrima kao što su orkestar GASK, GASO (Ruski državni simfonijski orkestar), RNO, orkestar Boljšoj teatra, Opera Ekaterinburg i mnogim drugima. Karijera mu je munjevito napredovala te već broji i inozemne nastupe i turneje s raznim orkestrima i glazbenicima.

 

Odaberite večer ispunjenu senzibilnom glazbom i vrhunskom izvedbom i još se jednom uvjerite u kvalitetu koncertnog programa “Zajca”.