Prvi ovosezonski komorni koncert ACOUSTIC PROJECT

15. siječnja 2019.

Prvi komorni koncert u Zajcu u sezoni 18/19. publiku očekuje u srijedu 23. siječnja 2019. u 19,30 sati, a riječ je o koncertu jedinstvenog ansambla Acoustic project. U njihovoj igri različitim glazbenim žanrovima i naslijeđima od klasike do jazza, od folklornih do rock elemenata, svaki je njihov nastup poseban. Vođeni su idejom kako je veliki dio kvalitetne umjetničke glazbe inspiriran folklorom, kako raznovrsnost zemalja iz koje pojedina skladba ili stavak dolaze čine bogatstvo umjetničkog stvaralaštva. Spojit će i na ovom svom koncertu naoko nespojive stilove i estetike, pa su tako na programu Orkestralna suita br. 2 Johanna Sebastiana Bacha, Scherzo Frana Lhotke, Suita iz Hrvatske Dubravka Palanovića, Izbor iz suite Delmatike Srdjana Berdovića, te četiri skladbe Astora Piazzolle u aranžmanu Dubravka Palanovića. Barokna suita, hrvatski folklor u suvremenom aranžmanu i argentinski tango – Acoustic project publici u Rijeci sprema zaista neobičan komorni koncert!

Iz medija

Izdvajati i kvalificirati pojedinačne glazbenike bilo bi podosta nepravedno prema odličnom ansamblu u cjelini. Dovoljno je tek reći da je glavna uspomena koju će jedan prosječni koncertni posjetitelj ponijeti sa sobom: posvemašnji užitak u muziciranju svih glazbenika, a publika na to ne može ostati imuna.

Helena Novak Penga, KLASIKA.hr

Uostalom, baš taj hod po rubu između umjetnosti i kiča karakterističan je za mnoga vrhunska glazbena ostvarenja. Palanović je s Acoustic Projectom zakoračio na jedan novi teritorij domaće glazbe koju je teško svrstati upravo zbog iznimne kreativnosti i jedinstvenih aranžmana kojima su spojeni razni glazbeni stilovi u jedinstvenu, izuzetno pitku cjelinu.

Dubravko Jagatić, t-portal.hr

PARTNER KOMORNIH KONCERATA