PRVI PLESNI NOVOGODIŠNJI KONCERT ODUŠEVIO PREPUNO GLEDALIŠTE!

27. prosinca 2017.

Ples za plesom, pljesak za pljeskom! Prepuno riječko Kazalište večeras je odjekivalo najpoznatijim valcerima, polkama, bolerom, menuetom… Tradicionalni Novogodišnji koncert, prvi od ukupno četiri, izvrsnog orkestra Opere pod ravnanjem dirigentske zvijezde Yordana Kamdzhalova ozario je lica i užario dlanove brojne publike!

Bizet, Čajkovski, Ravel, Brahms, Hačaturjan i Strauss ml. – majstorski skladatelji čije su skladbe postale blagdanskom tradicijom našli su se na programu popularnog koncerta na kraju godine. Izvedbe nekih od najpoznatijih i najizvođenijih skladbi blagdanskog repertoarao duševile su publiku, a neki su s nama podijelili i svoje dojmove: „ Neka posebna prijateljska suradnja dirigenta i orkestra, a izvedba fenomenalna – nenadmašan doživljaj ovdje, kod nas, u Rijeci!”, „Odlično osmišljen program, zaista poziva na ples!”, „Beskrajno smo uživali!”, „ Najbolji dosadašnji novogodišnji koncert, a već godinama redovno dolazimo”, „Nisam još nikada vidjela dirigenta bez nota! Oduševljeni smo i orkestrom i maestrom. Izvanredno!”.

Da, maestro Kamdzhalov po treći je put šarmirao publiku u Rijeci. A prošle je godine u ovo vrijeme dirigirao Novogodišnjim koncertom Japanske filharmonije u Tokyju.

U gledalištu se zatekla publika svih generacija, od djece do odraslih, kao na pravu novogodišnju večer. Veselo pljeskanje u ritmu – najmlađi su prednjačili u žaru. Koncert je to koji se ne propušta ma koliko godina imali! Zbog toga je ove godine, uz planirana tri koncerta, dodan i četvrti. A još stignete ugrabiti posljednje ulaznice samo za onaj 29. prosinca jer ostali su – rasprodani.

U pauzi koncerta posjetitelji su nazdravljali čašom Zlatne vrbničke žlahtine što ju poklanja PZ Vrbnik, partner Novogodišnjih koncerata. Sponzor novogodišnjih koncerata je PBZ.

SPONZOR NOVOGODIŠNJIH KONCERATA

PBZ-web

PARTNER NOVOGODIŠNJIH KONCERATA

zlahtina zeleni2

 

Foto & Video galerija