PRVI PROGRAM EPK U HNK – VIRTUOZI PUHAČKIH INSTRUMENATA LES VENTS FRANCAIS

31. siječnja 2020.

Ovoga nas vikenda očekuje veliki spektakl povodom otvorenja EPK godine – godine u kojoj Rijeka preuzima titulu Europske prijestolnice kulture. EPK programi zahuktavaju se i u “Zajcu” te jedan za drugim stižu na riječku pozornicu – već 6. veljače na rasporedu je prvi EPK koncert! Ugostit ćemo francuski sastav Les vents francais,  redom sastavljen od virtuoza na svojim instrumentima.

O veličini i statusu ovog puhačkog sastava ne govore samo impresivne biografije i kvalifikacije šestorice instrumentalista, već i njihova koncertna karijera te bogata diskografija . Nastupali su u brojnim važnim koncertnim dvoranama i kazalištima u gradovima diljem svijeta. Od Filharmonije u Kölnu, koncertne dvorane u Dortmundu, Mozarteuma u Salzburgu, dvorana i kazališta u Kopenhagenu, Rimu, Zürichu, Bruxellesu, Parizu, Istanbulu, Torinu, Schleswig-Holstein glazbenog festivala, Kissinger Sommer festivala, do turneje Sjedinjenim Američkim Državama i Japanom.

Na ovom ćete profinjenom europskom komornom koncertu uživati u najljepšim skladbama za puhače Ludwiga van Beethovena i Wolfganga Amadeusa Mozarta.

Uđite u godinu kulture nošeni toplim zvukovima oboe, fagota, roga i klarineta.