Publika o “Enigmatskim varijacijama”: Predivna suigra

14. travnja 2023.

„Enigmatske varijacije“, koprodukcijska predstava riječkog i zagrebačkog HNK-a u režiji Neve Rošić večeras je premijerno odigrana u Exportdrvu. Glumački duo Aleksandar Cvjetković i Luka Dragić oduševili su publiku koja ih je srdačnim i dugotrajnim pljeskom vraćala na poklon desetak puta.

Donosimo i prve dojmove naših gledateljica i gledatelja:

„Zanimljivo. Odlična predstava. Glumci su izvanredni“,

„Puno iznenađenja i obrata, puno sjete, puno smijeha. Jako slojevito i izvrsno režirano. A glumci… nevjerojatno kakva igra, zadivljena sam i Aleksandrom Cvjetkovićem i Lukom Dragićem. Predstava koja bi u svojoj glumačkoj veličini i scenskoj jednostavnosti mogla i trebala gostovati svuda!“,

„Predivna suigra. Fenomenalan je način na koji su se razvijali odnosi između dvojice glumaca, njihovo međusobno osluškivanje… Rekla bih da je to bila jedna glumačka etida i primjer kako treba živjeti predstavu na sceni. Događa se ovdje i sada, iz nutrine i napetosti koja se pred nama odigrava i razgaljuje. Fascinantno je zaista na koji su način odigrali i izveli tako veliki komad teksta cijelo vrijeme držeći publiku u napetosti. Ne znam bih li to nazvala trilerom ili psihološkom dramom. A i ljubavna je drama, i toliko je duhovito. Svega ima. A glumci su i jako zgodni. Režirano je odlično, a scena je genijalna tako jednostavna. Sve čestitke, fenomenalno“.

Reprizno možete pogledati predstavu 15., 17., 18., 27. i 28. travnja te 5. i 6. svibnja u 19,30 sati.

Foto & Video galerija