RAZGOVORI O TEATRU U TEATRU – 21. i 22. OŽUJKA

21. ožujka 2018.

U sklopu aktivnosti vezanih uz predstavu  “Voda” Vladmira Nazora u režiji i koreografiji Matije Ferlina i adaptaciji Gorana Ferčeca održat će se dva razgovora o teatru u kafiću Teatro 21. i 22. ožujka s početkom u 21 sat.

Prvi razgovor održat će se u srijedu, 21.3. na temu “Koreografiranje krize: kako tijela reagiraju u krizi?” Otvorit ćemo raspravu o pojmu društvene koreografije i njene specifičnosti u kontekstu društvene krize poput one koja se zbiva u noveli “Voda” Vladimira Nazora. Zanima nas na koji način prikazujemo tijela izložena oskudici i panici te kako se izvedbeni prikaz razlikuje od onoga kojeg prepoznajemo u vlastitom nekazališnom iskustvu.

Gosti razgovora su redatelj Matija Ferlin i ansambl predstave. Razgovor će moderirati dramaturginja kazališta Nataša Antulov.

Drugi razgovor održat će se u četvrtak, 22.3. na temu  “Voda kao osnovno ljudsko pravo”. Predavanje će se usmjeriti prema pitanju oko kojeg se često “lome koplja”: trebamo li vodu odrediti kao osnovno ljudsko pravo, odnosno prirodni resurs i besplatno dobro ili se ipak radi o dobru čija je dostupnost uvjetovana infrastrukturom koja mora biti tržišno održiva i privatizirana?

Gost razgovora je dr.sc. Nebojša Zelič. Razgovor će moderirati Iva Davorija.

Generalni sponzor predstave

ViK-logo_web

Sponzor

hdzv-web