REPRIZE POPULARNE KRIMI-KOMEDIJE, JER STE VI TO TRAŽILI

19. listopada 2016.

Na popisu predstava koje su zadržane na repertoaru Talijanske drame prema želji i traženju publike, prva je Omicidi in pausa pranzo / Umorstva u pauzi za ručak. Predstava je nastala prema istoimenom hit romanu Viole Veloce, u koprodukciji s kazalištem La Contrada – Teatro Stabile iz Trsta. Reprize ove predstave bit će u četvrtak 20, u petak 21. i u subotu 22. listopada 2016. u 19:30 u HKD-u na Sušaku.

Paola Galassi redateljica je predstave i autorica dramatizacije romana koji je prvi put postavljen na kazališnu scenu 28. travnja ove godine na sceni HKD-a na Sušaku. U predstavi igraju proslavljeni talijanski glumci Rossana Carretto, Gualtiero Giorgini, Marcello Mocchi, Paola Bonesi, te glumci Dramme Italiano / Talijanske drame Rosanna Bubola i Giuseppe Nicodemo. Scenografkinja je Aleksandra Ana Buković, kostimografkinja je Manuela Paladin Šabanović, a oblikovatelj svjetla Predrag Potočnjak.

Glavna junakinja Francesca Zanardelli službenica je u velikoj talijanskoj firmi, koja nakon pauze za ručak, nalazi tijelo svoje kolegice pod radnim stolom zajedničkog ureda. Tako počinje zabavna krimi-komedija gdje u igri sprovoda, ispitivanja, telefonskih poziva, neočekivanih susreta i obrata, junakinja duboko preispituje svoj život, ne samo profesionalni, već obiteljski i ljubavni. U međuvremenu, za tristotinjak službenika poduzeća strepnja postaje dio svakodnevice te se počinju i međusobno sumnjičiti.
Omicidi in pausa pranzo / Umorstva u pauzi za ručak parodija je krimi-žanra koja govori o novom obliku mobbinga, a koja djelomično zadire i u drugi, ljubavni žanr.

Predstava se izvodi s titlovima na hrvatskom jeziku.

Iz medija

Realnost koja je vrlo surova i snažna, ali istovremeno i tragikomična, sa svim onim ljudskim karakterima koji proizvode zanimljive radne situacije o kojima uvijek možete napisati poneku zanimljivu crticu. Teško je izdvojiti nekoga od sedam sjajnih protagonista koji su se na sceni izvrsno nadopunjavali i zajednički stvarali, pa je sat i pol izvedbe prošlo u trenu. Publika je bila prezadovoljna.

Gloria Fabijanić Jelović, HRT Radio Rijeka

Predstava drži gledatelja napetim do zadnjeg trenutka.

Nina Malnar Travaš, KanalRi