REZULTAT KOJIM SE SVI MOGU PONOSITI

5. prosinca 2022.

Gledateljice i gledatelji nakon premijerne izvedbe predstave “Enrico IV” / “Henrik IV.” nisu skrivali oduševljenje, a nisu bili ni škrti na riječima kada su s nama dijelili svoje dojmove. Impresionirali su ih, prema onome što su nam rekli po završetku izvedbe, doista svi segmenti predstave. Pročitajte:

“Predstava mi se iznimno svidjela. Najviše kraj. Mislim da je redatelj uspio u ideji osuvremenjivanja i spajanja i prikazivanja stvarnog i nestvarnog. Video i sve suvremeno se sjajno uklopilo u ovu predstavu. U svakom smislu, predstava je uspjela u svojoj suštini, ono što govori, ono što znači. Redatelj je uspio, postigao je sve – kazalište u kazalištu, interakcija s publikom. A kraj je… stvarno izvrstan. Ne samo da je dirljiv, nego na neki način produžuje predstavu.”

“Nemam pojma talijanski, ali oni su to odlično realizirali s titlovima na hrvatskom. Glavni glumac je najbolji, i tragičan je i simpatičan je i smiješan, jednostavno savršeno se uživio u ulogu. Svima ostalima jednako bravo, jer su svi bili izvrsni. Kostimi stvaraju prekrasne slike u igri sa scenografijom i videima koji su prava mala umjetnička djela usred ovog kazališnog remek-djela! Redatelju i autorskoj ekipi svaka čast!”

“Jasno je da je ovo prvenstveno sjajan redateljski posao, ta vizija autora adaptacije i onih koji su sve to tako skladno osmislili, radili s glumcima do ovako kvalitetnog rezultata kojim se svi mogu ponositi… Želim doći ponovno jer sam uživala i jer zapravo imam niz pitanja koja ću ponovnim dolaskom pokušati riješiti.”

“Dojam nakon predstave je odličan. Pirandello je velikan. Oni su ga iznimno dobro prenijeli, što bi Talijani rekli “una resa perfecta”. Jako sam zadovoljan. Ugodno su me iznenadili. Dugo nisam bio u kazalištu, meni je puno toga novo, ova interakcija žanrova i stilova, modusa izražavanja i onoga što je autor htio reći me oduševila. Jako uspješna predstava. Moram reći da me jako pozitivno iznenadila dikcija glumaca. Savršena je. Toliko ih je lijepo slušati.”

“Izrazito zanimljiva predstava. Odlična predstava, izvrsni glumci, predivna scenografija i kostimi, fenomenalna režija, spoj tehnologije i kazališta je fascinantno izveden. Sretan sam što smo se vratili Pirandellu.”

“Sjajni efekti, izvrsni glumci, Pirandello je uvijek top!”

“Jako mi se svidjelo! Predstava je odlična! Taj moment iluzije i stvarnosti u predstavi me očarao! Jako interesantno osuvremenjen Pirandello. Predivno! Glumci odlični, naročito Aleksandar Cvjetković, izveo je to vrhunski, kao i cijeli ansambl. A da ne govorim o svim tim prekrasnim bojama u scenografiji, kostimima, videima, glazbi, ugođaju snijega u prosincu… Fantastično! Povjerovala sam im potpuno! Mislim da je Talijanska drama najbolji ansambl.”

Ne propustite “Henrika IV.” 5., 9. ili 10. prosinca, uz titlove na hrvatskome jeziku.

Foto & Video galerija
Sponsor / Sponzor
Partner mediatico / Medijski pokrovitelj