RIJEČKA PREMIJERA BALETA “HEROJ JE UMORAN”: OVO JE ČUDESNO! VRLO MOĆNO! 

16. travnja 2019.

Snažni, dugi pljesak i povici bravo! riječkom Baletu za „Heroj je umoran”, predstavu koja se tiče današnjeg društva općenito koliko i svakog pojedinca koji se može odlučiti oduprijeti zaslijepljenoj gomili utopljenoj u natjecanju blještavila bez sadržaja i značenja.

Ovim atraktivnim ostvarenjem, riječki Balet podignuo je ljestvicu visoko, nadmašio očekivanja i oduševio publiku.

Interpretacija koreografije i priče bilo je različitih, ali publika je bila jedinstvena u visokim ocjenama i pohvalama:

„Dinamično, zanimljivo, inovativno i moderno!”, „Figure koje baletni ansambl gradi svojim tijelima su apsolutno impresivne, stvaraju pravi živi organizam i dišu kao jedan!”, „Glazba je savršena! Prošli smo kroz mnoštvo različitih žanrova. Dogodili su se gotovo nemogući i potpuno iznenađujući spojevi, od klavira na elektro, koji su kao cjelina savršeno funkcionirali”, „Plesači su nadahnjujući, užitak ih je gledati! Vidi se nevjerojatna količina truda u svakom pokretu”, „Ne slušam takvu glazbu inače, ali zadovoljan sam što je skladatelj koristio baš ovu. Ne postoji ništa što bi moglo bolje naglasiti poruke“, „Ovo je čudesno, spoj svega kroz vremenske etape, odlično”, „Generacija koja se utapa u jednoličnosti. Predivna predstava, a ja sam pomalo tužna zbog istine koju smo vidjeli. Lijepo što je koreograf na kraju ipak ubacio elemente koji daju nadu… odbacimo ono što nam oduzima identitet”, „Prepoznao sam elemente kompjutorskih igrica, Vogue momente… Glazba i pokret nadopunjuju se i osnažuju u poruci”, „Glazba je izvrsna za predstavu s ovakvom idejom! Kao da gledamo vrhunsku svjetsku modernu baletnu trupu”, „Izvrsna koreografija! Genijalna ideja! Zanimljivo je što sam prepoznao i folklorne pokrete u modernom baletu”,„Dojmila me se igra kockama koje su reflektirale svjetlo i odraz, odnosno sve te društvene mreže gdje toliko ljudi svake minute objavljuje što u tom trenutku radi. Vrlo moćno”, „Izvrsno! Obožavam kombinaciju ovakve glazbe s baletom!”,„Crveni par odskače od većine u kojoj svaka individua sliči jedna drugoj. Njih dvoje smireni su dok su svi ostali oko njih frenetični. To je pravi odraz današnjeg društva u bezglavom kretanju dok neki ipak traže smiraj i prepoznaju važnost odnosa. Društvena kretanja ne dozvoljavaju da imaš svoju oazu mira, ali ima onih koji tome teže unatoč svemu. I uspijevaju u tome, i to mi je drago ”, „Odlično! Pogledala sam predstavu u jednom dahu!“, „Apsolutno osvježenje!”, „Mislim da je ovo balet za svakoga! Za one koji vole suvremeni balet i one koji će ga tek zavoljeti, ovaj balet nema dobne granice!”, „Glazba je savršena! Spoj baleta i ove vrste glazbe otvara bezbroj novih čitanja”.

Reprize su na rasporedu u srijedu 17. te u četvrtak 18. travnja u 19 i 30 sati. Nakon reprize u četvrtak u gledalištu će se održati i „Kritički glas” s kritičarkom Majom Đurinović i publikom.

 

Foto & Video galerija