RIJEČKI HNK OTVARA GLAZBENI SALON

6. veljače 2018.

Glazbeni salon Zajc „A gdje je treći?“ novi je program HNK Ivana pl. Zajca što će, uz postojeće srodne programe što nastoje intenzivno integrirati publiku u život kazališta, publici omogućiti i neposrednu komunikaciju s kazališnim umjetnicima tijekom večernjih druženja.
Glazbeni salon Zajc odnosno druženja uz glazbu i razgovor u kazališnom foyeru uvodit će nas u skorašnje operne premijere i koncerte, a u njima će redovno sudjelovati kao njihovi domaćini intendant Marin Blažević i ravnatelj Opere Petar Kovačić. No, uz njih dvojicu stalnih, bit će i treći domaćin večeri, uvijek, naravno, netko iz svijeta glazbe, nekad gostujući, a nekad će to biti članovi našeg orkestra, solisti članovi zbora.

Prvi Glazbeni salon bit će upriličen u četvrtak, 8. veljače 2018. u 20.30 sati, ususret skorašnjoj premijeri barokne opere „Didona i Eneja“ Henryja Purcella. Domaćin će biti dirigent Tomislav Fačini, a razgovarat će se o baroknoj operi danas, o glazbenim inspiracijama i idejama, a možda i ne samo o operi i ne samo o glazbi.

Svi su pozvani, a ulaz je slobodan. Svakako dođite i povedite nekoga sa sobom. Povedite slobodno i nekog trećeg!