RIJEČKI HNK PUBLICI POKLANJA KONCERT „DUNJA VEJZOVIĆ MASTERCLASS“ NA POČETKU SEZONE

2. rujna 2015.

Na početku nove kazališne sezone, riječko Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca svojoj publici poklanja tradicionalni koncert „Dunja Vejzović Masterclass“. Riječ je o završnom koncertu polaznika majstorskog tečaja operne dive međunarodne reputacije Dunje Vejzović, i posebne gošće prošle riječke sezone. Koncert je na programu u subotu, 5. rujna 2015. s početkom u 20.00 sati,  a ulaz je slobodan  (uz obavezno ranije podizanje propusnica na blagajni Kazališta).

Uz orkestar Opere HNK Ivana pl. Zajca, pod dirigentskim vodstvom Mladena Tarbuka, nastupaju mladi, iznimno taentirani pjevači: Dario Bercich, Marta Bradić Matišić, Antonia Dunjko, Viktoria Đurek, Barbara Felicitas Marin, Silke Harstang, Damir Klačar, Sophie Klaussmann, Luka Ortar, Matej Petrić i Petra Vrh Vrazec.

Posebna je gošća sopranistica Svetlana Doneva koja je nakon debija u glavnom gradu rodne Bugarske, ostvarila međunarodnu karijeru nastupajući u opernim produkcijama u  Zurichu, gdje je 2002. bila alternacija slavnoj Editi Gruberovoj kao Donizettijeva Maria Stuarda, potom u Palma di Mallorci i Barceloni gdje je pjevala Violettu i Gildu, koju je pak pjevala i u Rimu. Veliki je uspjeh ostvarila pjevajući prvi put Donnu Annu u „Don Giovanniju“ na Festivalu Feldkirh. Osim toga nastupila je i na opernim pozornicama  u Marseilleu, Salzburgu, Parizu… Kao koncertna pjevačica predstavila se u Španjolskoj, Švicarskoj, Njemačkoj, Argentini, Italiji i Japanu.
Na programu ovogodišnjeg riječkog koncerta polaznika masterclassa Dunje Vejzović su arije iz poznatih opera Verdija, Puccinija, Rossinija, Donizettija, Mozarta, Straussa, Glinke i Leharove operete.

Stručan odabir primadone Dunje Vejzović, iskusne pedagoginje i njen rad s talentima tijekom petnaestak godina ovih majstorskih tečajeva dokazuje činjenica da su svi bivši polaznici danas mahom zapaženi pjevači u opernim produkcijama u svijetu, od Berlina, Hannovera i Stuttgarta do Züricha i drugdje.