Novogodišnji koncert Svi na valcer!

Riječki simfonijski orkestar i Valentin Egel pozivaju svih na valcer!

21. prosinca 2023.

Pred kraj godine: Svi na valcer! Tradicionalni novogodišnji gala koncerti na našem su programu 27., 28., 29. i 30. prosinca, i svih pozivaju na valcer! „Odabrali smo naslov “Svi na valcer!” koji svoje podrijetlo vuče iz Bečkoga opernog bala kao dirigentova zapovijed i znak da je plesni podij otvoren za publiku,“ pojašnjava maestro Valentin Egel te dodaje: „Odabrali smo valcer kako bismo dočarali slavljeničko ozračje koje valcer donosi. Pored Johanna Straussa ml., ova godina nam prvi put donosi Lehára, a među djelima se skriva i jedan vrhunac: valceri iz „Kavalira s ružom“. To su valceri o – valcerima! Oni nam pokazuju ljubav Richarda Straussa prema bečkom valceru. Imaju svoj šarm te možemo osjetiti kako je Strauss bio šarmiran bečkim valcerom. Za ovo slavljeničko okruženje, riječ je o savršenim djelima. Konačno, nismo stali isključivo na bečkom valceru, već donosimo i Čajkovskog, kao i druge plesne forme te manje poznata djela znanih skladatelja.”

A na koncertima će nastupiti i poseban gost, zapaženi i nagrađivani violončelist sa samo dvanaest godina, Petar Đula Vrbanić, kao solist u izvedbi skladbe „Allegro appassionato“ Camillea Saint-Saënsa.

Nadamo se da ste uspjeli doći do ulaznica za neku od večernjih izvedbi koncerta s početkom u 20 sati ili na novogodišnju gala matineju 30. prosinca u podne. Neka vam glazbom i cjelokupnim doživljajem u gledalištu „Zajca”, novogodišnji gala koncerti Riječkoga simfonijskog orkestra pruže najljepši glazbeni doživljaj i poseban društveni događaj, ispratite kraj godine s nama!

 
Generalni pokrovitelj Riječkoga simfonijskog orkestra
Sponzor novogodišnjih koncerata
LOGO ZLATNA ŽLAHTINA