RIJEČKI „ZAJC” OSVAJA JADRANSKU OBALU – OD PULE, PREKO ŠIBENIKA I SPLITA, DO DUBROVNIKA

26. srpnja 2018.

Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca ovog ljeta osvaja cijelu jadransku obalu!

Umjetnici riječkog Kazališta stvaraju i nastupaju na pozornicama pod otvorenim nebom duž obale, od Arene u Puli na sjeveru, preko Šibenika i Splita do samog juga Hrvatske, Dubrovnika.

Krenimo redom. Na osmom Šibenik Dance Festivalu, plesni će duo riječkog Baleta što ga čine  Laura Orlić i Nika Lilek izvesti „Duetto inofensivo” iz predstave  „Rossini Cards” Maura Bigonzettija, 26. srpnja u 22 sata na Tvrđavi Barone.

https://www.facebook.com/SibenskiPlesniFestival/

U Areni u Puli, riječka Opera je uz svjetske operne zvijezde pripremila dva spektakla zajedničkog naziva Ljeto klasike: „operu nad operama“, Verdijevu „Aidu” 27. srpnja u 21:00 sat i velebnu Orffovu kantatu „Carmina Burana” 29. srpnja u 21:30 sati. Organiziran je autobusni prijevoz za publiku s polaskom iz Rijeke!

http://summerclassics.live/

Na 69. Dubrovačkim ljetnim igrama, u koprodukciji Hrvatske drame HNK Ivana pl. Zajca i Dubrovačkih ljetnih igara, premijerno će biti izveden „Michelangelo” Sebastijana Horvata i Milana Markovića prema Krležinoj drami „Michelangelo Buonarotti” u režiji Sebastijana Horvata, a izvodit će se na otoku Lokrumu od 27. do 31. srpnja u 21:30 sati.

http://www.dubrovnik-festival.hr/hr/program/michelangelo

Na 64. Splitskom ljetu, Balet HNK Ivana pl. Zajca  i Balet HNK Split i Balet HNK povezali su se u čast stogodišnjice rođenja slavnog dirigenta, skladatelja, pijanista i glazbenog učitelja Leonarda Bernsteina, a predstavit će se koreografijama Igora Kirova i Maše Kolar „Bernstein pleše” („Pisma za njega“ & „Allegro“) 2, 3. i 4. kolovoza u 21:30 sati na Sustipanu.

http://www.splitsko-ljeto.hr/64-splitsko-ljeto/predstave/detalji/artmid/1400/articleid/10450

A osim baletne premijere, na Splitskom ljetu gostovat će i riječka Hrvatska drama s Molièreovim „Mizantropom” u režiji Igora Vuka Torbice 7. kolovoza u 21:00 sat, u HNK Split.

http://www.splitsko-ljeto.hr/64-splitsko ljeto/predstave/detalji/artmid/1400/articleid/10445/mizantrop