RIJEČKO KAZALIŠTE MLADIH “KAMOV” DRUGI PUT ZAREDOM DOMAĆIN FESTIVALA ASSITEJ!

7. rujna 2022.

Naše Riječko kazalište mladih „Kamov“ ugostit će 12 dramskih studija iz cijele Hrvatske na 24. susretu profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra ASSITEJ koji će se održati od 13. do 17. rujna u Hrvatskome kulturnom domu na Sušaku!

Festival se po drugi puta zaredom održava u Rijeci, a ove godine na njemu sudjeluju: Teatar Tirena, Dramski studio Dada Kazališne družine Pinklec, Dramsko-lutkarska radionica Donatolina Lutkarskog kazališta Zadar, Dramski studio Kazališta Virovitica, Skupina Tini Bjelokaz Bjelovarskog kazališta, Dramski studio „Ivana Jelić“ HNK-a u Šibeniku, Dramski i plesni studio INK-a, Istarsko narodno kazalište – Gradsko kazalište Pula, Učilište Zagrebačkog kazališta mladih, Max teatar, Zaprešić, Dramski studio mladih Hvar, Kazališni studio mladih HNK-a u Varaždinu, Dramski studio Satiričkog kazališta Slavonski Brod u suradnji s Kazališnom družinom „Ivana Brlić-Mažuranić“.

Osim dobrih predstava, tijekom festivalskog tjedna održat će se i bogat popratni program za djecu i mlade: dramske i plesne radionice, razgovori nakon predstave, a posebnost je i što će ove godine osim stručnog žirija, o predstavama odlučivati i dječji žiri kojeg čine polaznice i polaznici dramskoga studija RKM-a Kamov. Kamovci će se, osim u ulozi žirija, naći i u ulozi domaćina i voditelja festivala!

Ulaz na sve predstave je besplatan, a rezervacija ulaznica vrši se putem maila na rkm.kamov@gmail.com. Rijeka će idući tjedan postati prava mala oaza dramsko-pedagoške prakse! Pozivamo vas da nam se pridružite i podržite ove mlade ljude koji su usprkos svim izazovima radili marljivo i predano tijekom cijele godine!

Foto & Video galerija