RIJEČKO KAZALIŠTE MLADIH “KAMOV” POSTALO DIJELOM UGLEDNE ORGANIZACIJE ASSITEJ!

22. siječnja 2020.

Riječko kazalište mladih “Kamov” postalo je članom organizacije Assitej, vodećeg krovnog udruženja kazališta za djecu i mlade u Hrvatskoj, koje okuplja profesionalna kazališta za djecu i mlade, profesionalno vođene dramske studije i individualne članove – dramske pedagoge. Hrvatski centar Assitej osnovan je 1996. godine kao ravnopravni član ugledne ka­zališne organizacije Assitej koja okuplja nacionalne centre iz cijeloga svijeta.

Riječko kazalište mladih „Kamov” ove sezone nije samo dramski i baletno-plesni studio već i generator manjih, dodatnih kazališnih projekata za djecu i mlade, koji pomažu odgajati novu, aktivnu publiku, onu koja će voljeti i promišljati kazalište. Polaznike RKM “Kamov” očekuje nekoliko kazališnih i baletno-plesnih masterclassova za djecu i mlade, a do kraja siječnja svi zainteresirani jos se uvijek mogu pridružiti radu dramskog i baletno plesnog studija! Zainteresirani mogu se javiti putem e-maila na adresu kamov@hnk-zajc.hr, a više informacija možete dobiti i na broju 099 702 23 61.

DRAMSKI STUDIO, u sklopu cjelogodišnjeg programa, djeci i mladima omogućava upoznavanje s brojnim kazališnim temama i kazališnom tradicijom naših prostora. Radi se na dramskim situacijama i karakterima, improvizacijama, Forum teatru, scenama iz različitih dramskih tekstova te savladavaju osnove iz područja glume, pjevanja i scenskog pokreta, što rezultira završnom kazališnom produkcijom na kraju sezone. BALETNO PLESNI STUDIO upoznat će polaznike sa čarolijom baletnog i suvremenog plesnog jezika, te razvijati kreativnost kroz improvizacijske tehnike. Na kraju sezone i baletno-plesni studio će se predstaviti završnom plesnom produkcijom. Za sve će polaznike i ove sezone biti organizirani odlasci na predstave, kao i studijsko putovanje u Zagreb, a bit će uključeni i kao glumci/statisti/pjevači u produkcijama HNK Ivana pl. Zajca.