RIJEČKO KAZALIŠTE MLADIH „KAMOV“ VEČERAS IMA ČAK DVIJE PREMIJERE – „ZEČJE UŠI“ I „DVIJE TISUĆE ČETIRISTO SEDAMDESET I PET SEKUNDI“

11. studenoga 2022.

Naše mlade glumice i glumci, polaznice i polaznici Riječkoga kazališta mladih „Kamov“ imaju premijere čak dviju predstava večeras 11. studenoga u Hrvatskome kulturnom domu na Sušaku.

Predstava u kojoj sudjeluju dvije dramske skupine koje čine djeca u dobi od 9 do 13 godina, „Zečje uši“, počinje u 18 sati. Kolaž je to improvizacija i scenskih minijatura nastalih prema motivima zbirke „Nahraniti kamen“ poljske spisateljice Bronke Nowicke i uspomenama samih polaznika „Kamova“. Kolaž čini devet kratkih priča, a svaka je priča jedna fotografija ili predmet opisan iz perspektive djeteta, koje mora prigrliti svijet i kada je najljepši i kada je najokrutniji. „Zečje uši“ su mali dnevnik odrastanja skupine djece koju je povezalo kazalište. U tom dnevniku oni otkrivaju kako se plače, zašto se stol smanjuje s godinama, kako se podnosi poraz najdražeg kluba, imaju li ljudi na tatinim fotografijama zbilja pet prstiju ili im je fotograf ipak nešto oduzeo… a ono najvažnije, otkrivaju kako se u kazalištu i kroz kazalište uči, raste, upoznaje i spoznaje sebe i svijet.

Potom, s početkom u 20 sati, slijedi predstava „Dvije tisuće četiristo sedamdeset sekundi“ u kojoj glume djeca i mladi u dobi od 14 do 17 godina. Predstava je nastala prema motivima romana-bajke „Momo“ njemačkog pisca Michaela Endea i improvizacijama polaznika koji su posljednjih nekoliko mjeseci promišljali proces nastajanja kazališne predstave. Ozbiljno neozbiljna ili neozbiljno ozbiljna priča o kazalištu i nekim njegovim zakonitostima i posebnostima u interpretaciji mladih glumica i glumaca koje povezuje velika i vrlo ozbiljna ljubav prema kazalištu.

Na obje je predstave ulaz slobodan uz obveznu rezervaciju na e-mail rkm.kamov@gmail.com. Dođite večeras u HKD na Sušaku i podržite naše mlade talentirane glumice i glumce!