Mario Jovev, Romina Tonković, Petar Baljak, Nika Grbelja

“Romanca o tri ljubavi” oduševila i dobro nasmijala publiku!

4. srpnja 2024.

Od smijeha i ljubavi, do ovacija i čestitki, premijera „Romance o tri ljubavi“ oduševila je publiku na Riječkim ljetnim noćima u Art-kvartu „Benčić“. U režiji prvaka Hrvatske drame Denisa Brižića, Šoljanovu duhovitu i dirljivu dramsku igru u stihovima oživjeli su mladi glumci i glumice: Nika Grbelja kao Gospa, Mario Jovev kao Vitez, Petar Baljak kao Kapelan te Romina Tonković kao Službenica.

„Predstava je bila sjajna i svidio mi se entuzijazam mladih glumaca. Baš su bili puni energije i to je top. A moramo pohvaliti i cijeli ambijent i ugođaj koji je događaju nadodao na vrijednosti“, kazala je Greta Krešić, dok je njen supružnik jednostavno kazao – „Scena i glumci – jednostavno savršeno!“

Scenografija i kostimografija preuzete su iz bogatog kazališnog fundusa HNK-a Ivana pl. Zajca, a sam redatelj zahvalio se i svim djelatnicama i djelatnicima koji su pomogli da ova predstava doživi premijeru upravo na Riječkim ljetnim noćima. Počele su stizati i prve kritike koje s oduševljenjem ističu kako je „Romanca o tri ljubavi“ bila „krasan bombon zaljubljenicima dramskog izraza“:

„Sjajna je ovo bila prilika za mlade glumce da se okušaju pred zainteresiranom publikom koja je zajedno s glumcima bila na pozornici, sjajno je što se dalo prilike tim mladim talentiranim umjetnicima riječi i pokreta da pokažu talent, emocije i sjajnu memoriju jer su imali izgovoriti veliku količinu teksta i to kroz pjesničku rimu koja je u njihovoj interpretaciji zvučala jednostavno, nepatvoreno i vrlo glumački iskreno.“ (Gloria Fabijanić Jelović, Radio Korzo)

Ako želite uhvatiti svoje mjesto za „Romancu o tri ljubavi“, imate na raspolaganju dva termina: danas 4.7. te sutra 5.7. u 21.30.

Foto & Video galerija
 
Sponzori Riječkih ljetnih noći
JGL
R_ikona_naziv_web_PANTONE_horiz