SAMO NAJNUŽNIJE – „CARMEN“ NA RIJEČKIM LJETNIM NOĆIMA+

15. srpnja 2016.

Carmen Georgesa Bizeta na programu je Riječkih ljetnih noći plus 16. srpnja 2016. u 22 sata u Torpedu. U operi adaptiranoj za komornu scenu čiju glazbenu režiju potpisuje Filip Fak, koreorežiju Selma Banich, a dramaturgiju Marin Blažević, solisti su Ivana Srbljan kao Carmen, Anamarija Knego kao Micaëla, Aljaž Farasin kao Don José te Dario Bercich kao Escamillo. Četvero sjajnih mladih solista i komorni orkestar izvodi operu ogoljenu od raskoši scenografije i kostima, a bogatu dramatičnošću intimnih situacija, emocija i strasti.

Scenu i svjetlo potpisuje Alan Vukelić, kostimografkinja je Manuela Paladin Šabanović, a koreografska suradnica Mila Čuljak.

Nova je to prilika za vidjeti i doživjeti po izboru publike „brončanu“ odnosno treću po redu najbolju predstavu sezone HNK Ivana pl. Zajca te Sjajan posao svođenja Bizetove opere na najnužnije, kako je napisao Branimir Pofuk u Večernjem listu. Istodobno, iznimna je prigoda (još jednom) čuti četvero sjajnih mladih solista u novom prostoru, od kojih ćemo dvoje već sljedeće sezone gledati i slušati u glavnim ulogama Massenetova Werthera: Aljaža Farasina u naslovnoj ulozi, a Ivanu Srbljan kao Charlotte.

Polazak autobusa koji vas vozi na predstavu je sa stanice kod HNK Ivana pl. Zajca u 21:30h, a povratak slijedi nakon opere u 23:45h na okretištu linije 8 (Torpedo).