ŠARMANTNO GLAZBENO DRUŽENJE UZ TRE DONNE

10. siječnja 2018.

Večer uz arije i duete nekih od najvažnijih umjetnica opernog svijeta 19. stoljeća u šarmantnom druženju s tre donne riječke Opere Anamariju Knego (sopran), Ivanu Srbljan (mezzosopran) i Nicolettu Olivieri (klavir) gledatelji su oduševljeno pratili pljeskom i povicima bravo. Naime, Nicoletta Olivieri, Talijanka, uvela je publiku u program večeri uvodnom riječi na – hrvatskom. Zatim su Anamarija Knego i Ivana Srbljan redale arije, duete, ali i vodile kroz program pričajući zanimljivosti iz biografija slavnih glazbenica, nekih možda zaboravljenih skladateljica, opernih diva, muza i ljubavnica. Podsjetile su tako ne samo glazbom, na 19. stoljeće, tadašnji društveni i umjetnički život, druženja uz muziciranje i rasprave u salonima toga doba. Neke od njih, primjerice, rodile su se na sceni i već u tinejdžerskoj dobi postale slavne i tražene svjetske operne pjevačice, a neke su i umrle na sceni, neke su bile inspiracijom najvećim skladateljima svog vremena i za njih su pisane najvažnije ženske operne role, a povezuje ih i to što su se sve bavile i skladateljskim radom.

Ipak, tri su riječke glazbenice ponajviše oduševile svojim izvedbama, pa ih publika nije puštala s pozornice već svojim pljeskom izmamila i dodatak.

Na kraju smo čuli komentare: „Novo i drugačije! Naše su naše mlade operne dive divno pjevale , ali i sjajno predstavile skladateljice”, „Lijepo i ugodno iznenađenje! Prekrasno zamišljen i ostvaren koncert!”, „Ovo je nešto što treba ponoviti!”.

PARTNER KOMORNIH KONCERATA

fabian-slogan

Foto & Video galerija