ŠESTA BRZINA U PETOM MJESECU

11. svibnja 2017.

Da je sjedala u Kazalištu i više, ne bi ih bilo dovoljno za sve koji ovoga svibnja žele u HNK Ivana pl. Zajca!

Već je gotovo pola izvedbi predstava u mjesecu posve rasprodano!

Za svibanjske izvedbe Labuđeg jezera ima tek pokoje pomoćno mjesto u ložama ili na balkonu. Upravo su zbog iznimno velikog interesa publike u prodaju već puštene i ulaznice za lipanjske izvedbe koje su na programu 23. i 24.6. Stoga požurite jer boljih mjesta je sve manje.

A koliko mlada publika dolazi u Kazalište? Tri su izvedbe predstave Put oko svijeta u 80 dana već rasprodane! Za predstavu Giorgio Surian predstavlja Seviljskog brijača, punu komičnih situacija i zanimljivih zapleta još je samo nekoliko ulaznica na blagajni.

Koja je to predstava „najgledanija” i bez gledanja? O kojoj to predstavi svi sve znaju, pogotovo oni koji u kazalište nisu ni ušli? Ni za posljednje ovosezonske izvedbe predstave Naše nasilje i vaše nasilje nije ostalo puno više ulaznica, malo njih za subotu, 13.5, a još manje za petak, 12.5. Znate što vam je činiti…

Na valu zaista velikog interesa za predstave u riječkom Kazalištu, priprema se i Molièrova komedija Mizantrop što ju režira nagrađivani mladi kazališni redatelj Igor Vuk Torbica koji je upravo pokorio Rijeku svojom predstavom »Hinkeman« na Međunarodnom festivalu malih scena. Jer kako je izvjestio Novi list, „Hinkeman« je kompleksnošću redateljskog pristupa te izvrsnom glumačkom igrom oduševio riječku publiku, a ispraćen je pravim ovacijama i skandiranjem.“ No, osim publike, predstava je oduševila i žiri koji joj je dodijelio čak četiri nagrade.

U „Mizantropu“, predstavi o ljudskoj nemoći pred izazovom istine koja propituje mjesto gdje se susreću mizantropija i iskrenost glume Jerko Marčić, Leon Lučev, Jasmin Mekić/Nikola Nedić, Katarina Bistrović Darvaš, Marija Tadić, Olivera Baljak, Dražen Mikulić i Davor Jureško.