SIMFONIJSKI ORKESTAR RIJEČKE OPERE OKREĆE NOVU STRANICU

1. listopada 2018.

Intenzivan aplauz, skandiranje “bravo”, novi šef dirigent riječkog orkestra Yordan Kamdzhalov vraća se na pozornicu nekoliko puta, a onda sljedi i neizbježan dodatak. I ponovno gromoglasan aplauz i povici oduševljenja. Upravo tako završio je inauguracijski koncert Yordana Kamdzhalova uz sjajan riječki orkestar i izvedbu Sedme simfonije Antona Brucknera, omiljenog mu skladatelja što smo znali još od nezaboravne izvedbe Četvrte “Romantične”. Inauguracijskim je koncertom istodobno otvorena i nova koncertna sezona i to djelom koje je u Rijeci izvedeno – prvi put.

Nakon Četvrte, izvedbom Brucknerove Sedme Rijeka je dobila još jedan koncert za pamćenje. O tome svjedoče i dojmovi posjetitelja što su ih s nama podijelili odmah po završetku koncerta:
“Izvanredno! Pravi užitak! Divim se mladom dirigentu koji ovakvo djelo dirigira napamet”, “Dvije su me stvari oduševile. Prvo, naravno, neponovljivi dirigent, a drugo, riječka publika. Divno je što Rijeka ima publiku za tako jaku, tešku, glazbeno duboku simfoniju”, “Kad smo mislili da je naš orkestar dosegao vrhunac, on i dalje raste. Bravo!”, “Dirigent Kamdzhalov nije se mogao bolje predstaviti od ovoga večeras”, “Fantastično!”, “Oduševljena sam zbog izvanredne uigranosti, koordinacije dirigenta i orkestra, zbog vrlo precizne intonacije…Fascinira me i pažljiva publika koja je kao primatelj i te kako sudjelovala, a ne radi se o jednostavnoj glazbenoj građi. Jedna vrhunska interpretacija!”

Bravo, Maestro! Bravo, glazbenici riječkog orkestra!
I ne zaboravite: riječki orkestar i njihov šef dirigent Yordan Kamdzhalov ponovno su zajedno na koncertnoj pozornici već 30. listopada prigodom izvedbe veličanstvenog Verdijevog Requiema.
A to se ne propušta!

Koncert “Brucknerova 7. simfonija” izveden je u sklopu pretplatničkog ciklusa Glazbeni vrhunci s Yordanom i Villeom u sklopu kojeg pretplatnike očekuju još i Novogodišnji koncerti, opere “Elektra” i “Falstaff”, te Drugi koncert za klavir i orkestar S. Rahmanjinova i Peta simfonija P. I. Čajkovskog iu sklopu koncerta za finale koncertne sezone. Nazovite Službu prodaje i provjerite možete li se još ukrcati na brod. Svemirski!

Foto & Video galerija