SLAVIMO SVJETSKI DAN BALETA UZ “4 ALLEGRA, 1 ALLEGRETTO I 2 BOLERA”

23. listopada 2019.

Danas, 23. listopada obilježava se Svjetski dan baleta. I riječki će se “Zajc” večerašnjom predstavom pridružiti slavlju i plesnom obilježavanju koje se provodi diljem svijeta, u vodećim svjetskim baletnim kućama. Danas je zato, u 19 i 30 , na repertoaru baletna predstava “4 allegra, 1 allegretto i 2 bolera”. Ova predstava donosi kombinaciju koreografija iz prošlosezonskih omiljenih baleta – “4 bolera” i “Serenada&Allegro”.

Koreografija Maše Kolar, na glazbu Ludwiga von Beethovena donosi 4 allegra i 1 allegreto, igru tijela, glazbe i pokreta uz prepoznatljiv ples s dirigentskim štapićem. “Zid tišine” Kristiana Levera na glazbu Fredrica Chopina nešto je potpuno drugačije, emotivno putovanje uz snažnu plesnu ekspresivnost. Poznati ritam Ravelova Bolera u koreografiji Andonisa Foniadakisa, danas jednog od vodećih europskih koreografa, publika je dobro zapamtila po inovativnoj kombinaciji plesa i trampolina.

Jedinstvena je ovo prilika da unutar jedne večeri, ispunjene raznolikim koreografijama i prekrasnom glazbom, doživite sve strane riječkog Baleta – Baleta s karakterom.

“4 allegra, 1 allegretto i 2 bolera” pogledajte i 26. listopada u 18 sati.

 

Foto & Video galerija