Petar Đula Vrbanić, Valentin Egel i Riječki simfonijski orkestar

Slavljeničko ozračje: Novogodišnji koncerti u punom zamahu

28. prosinca 2023.

Svi na valcer! Mnogobrojna publika odazvala se na poziv Riječkog simfonijskog orkestra i maestra Valentina Egela na Novogodišnji gala koncert. Time je nastavljena dugogodišnja tradicija koncerata posvećenih zatvaranju stare i očekivanju nove godine. Za ovu priliku su nam glazbenice i glazbenici Riječkog simfonijskog orkestara pod ravnanjem maestra Egela pripremili bogati program ispunjen različitim plesovima poznatih autora, ponajviše uvijek željno iščekivanim valcerima.

Čajkovski, Dvořák, Lehár, Brahms, Strauss dinastija i mnogi drugi redali su se pred publikom koja nije skrivala svoje oduševljenje. „Bilo je divno, uistinu super. Od početka do kraja je bilo savršeno“, kazala je Vesna Naiman. Publiku je oduševio i poseban gost, mladi violončelist Petar Đula Vrbanić koji je izveo minucioznu skladbu Camillea Saint-Saënsa, Allegro appassionato. Večer su okrunili bisevi, Radetzky marš i Na lijepom plavom Dunavu, na gromoglasno oduševljenje publike koja je prigrlila dirigentov poziv na sudjelovanje: „Jako mi se svidio koncert. Kraj je uvijek najbolji! Iduće godine se opet vidimo i ponovo ćemo se veseliti bisevima!“, kazala je Nina Brnčić.

Novogodišnji koncerti nastavljaju u istom ritmu i narednih dana. U četvrtak i petak, 28. i 29. prosinca održavaju se s početkom u 20,00 sati, dok je u subotu 30. prosinca program dvostruki; gala matineja je na rasporedu u 12,00 sati, dok je zadnji Novogodišnji koncert u 2023. godini zacrtan za 20,00 sati.

Zahvaljujemo cvjećarnici Čičak, kao jednom od sponzora novogodišnjih koncerata, na divnim cvjetnim aranžmanima koji su ukrasili „Zajčevu“ pozornicu.

Foto & Video galerija
 
Generalni pokrovitelj Riječkoga simfonijskog orkestra
Sponzor novogodišnjih koncerata
LOGO ZLATNA ŽLAHTINA