“Mačka na vrućem limenom krovu”

Slavna „Mačka na vrućem limenom krovu“ splitskoga HNK-a u ponedjeljak gostuje u „Zajcu“

26. travnja 2024.

Američki dramski klasik 20. stoljeća velikoga Tennesseeja Williamsa „Mačka na vrućem limenom krovu“ u produkciji HNK-a u Splitu i režiji mladoga redatelja Juga Đorđevića u ponedjeljak 29. travnja stiže u riječki „Zajc“! Gostovanje je ostvareno u okviru projekta K-HNK – Konzorcij hrvatskih nacionalnih kazališta a predstava je gotovo rasprodana! Zato požurite po rijetke preostale ulaznice, izvedba počinje u 19.30 sati.

Priča o obitelji uronjenoj u egzistencijalnu krizu, o raspadanju kapitalističkoga društva te političkim (ne)prilikama u besprijekornoj izvedbi splitskoga glumačkog ansambla. „…Splitski glumci veličanstveni (…) Katarina Romac zablistala je kao Margaret, prelijepa i očajna supruga od čijeg su braka ostale krhotine koje pokušava skupiti u cjelinu i izboriti se za dostojanstveniji, bogatiji i podnošljiviji život. Romac u širokom spektru emocija briljira u svakoj replici sa svojim vjerojatno najboljim glumačkim partnerom, Goranom Markovićem, koji kao suprug Brick utapa tugu u alkoholu. (…) posebno se istaknula Monika Vuco Carev koja je tumačila Mae, suprugu Brickova brata Goopera, trudnu licemjerku i pretendenticu na imanje Brickova i Gooperova oca kojoj Romac kao Margaret fantastično dobacuje da se drži „Kao da nosi bebu Isusa, a ne dijete“. Vuco Carev na najvišoj razini oblikuje Maeinu proračunatost, zajedljivost i tračersku odvratnost u liku kakav dosad nije često igrala, kao i njezin partner Nikša Arčanin kojem je uloga Goopera daleko od onih koje su izgradile njegov prepoznatljivi potpis, no ljigava prepredenost koju je maksimalno razradio s vrlo malo dijaloških replika zaslužuje sve pohvale,“ napisala je u svojoj recenziji na predstavu Magdalena Mrčela za portal „Dalmacija danas“.

Započnite svoj radni tjedan na najbolji mogući način – dođite u ponedjeljak 29. travnja u 19.30 sati na ikoničku „Mačku na vrućem limenom krovu“!

Foto & Video galerija

Foto: Nemi Bulat