Sad i nikad više u Splitu

Splićani o „Sad i nikad više“: „Divno je da imamo prilike gledati ovakve predstave“

29. studenoga 2023.

Riječki Balet izazvao je oduševljenje i splitske publike izvedbom diptiha „Sad i nikad više“ na pozornici tamošnjega HNK-a. Što su nam rekli odmah po završetku predstave, pročitajte u nastavku.

“Ovo je prvi put da me je balet dotaknuo. Nisam ljubiteljica baleta i dolazim zbog sestre. Ali ova je predstava bila fenomenalna i van svih mojih očekivanja. Baš sam osjetila stvarnu emociju, nešto sirovo i ljudsko i svima nam zajedničko, bilo da smo zavezani u vezi ili lebdimo kroz svoje želje i fantazije, iz kojih nekad više, nekad manje ugodno sletimo u stvarnost.”

“Plesači su bili izvrsni, ujednačeni i usklađeni, precizni i dinamički izražajni u pokretu, fluidni… Oba dijela su bila zanimljiva i vrhunski odrađena, a posebno mi je drago vidjeti ovakve suvremenije baletne predstave na sceni HNK-a. Mi u Splitu obično to možemo vidjeti samo na manjim, alternativnim scenama koje imaju vrlo ograničenu publiku. Divno je da ova ‘tradicionalnija’ kazališna publika ima prilike gledati ovakve plesne predstave.”

“Sve mi je bilo totalno neočekivano i super. Uživala sam u cijeloj večeri! (…) Ostao mi je taj neki dobar feeling i neka nada u ljepotu i svježinu koju umjetnost može unijeti u svakodnevnicu.”

Nadamo se da ste uspjeli nabaviti svoje ulaznice za neki od termina bajkovitoga „Orašara“ Petra Iljiča Čajkovskog na sceni “Zajca” kako biste uz naše plesačice i plesače uronili u čarobnu blagdansku atmosferu.

Foto & Video galerija
Generalni pokrovitelj Baleta