Maria Matarranz de las Heras, Laura Orlić, Mio Sumiyama, Soyoka Iwata, Noa Gabriel Siluvangi, Ali Tabbouch, Thomas Krähenbühl, Valentin Chou, Alejandro Polo, Janne Boere, Álvaro Olmedo, Federico Rubisse

Splitska premijera “Grand finala”: Predstava iz neke druge dimenzije

28. svibnja 2024.

“Ova je predstava kao iz neke druge dimenzije… Sasvim jedan drugi nivo od predstava koje sam u zadnje vrijeme pogledao. Ples, govor, emocija – istinska umjetnost. Sve ono zbog čega obožavam kazalište. Bilo je totalno neočekivano, iznenađujuće i fantastično!” Rekao je to nakon sinoćnje spliske premijere “Grand finala” jedan od mnogih posjetitelja posve opčinjenih plesnim spektaklom Nadava Zelnera u izvedbi riječkoga baletnog ansambla. Riječko-splitska K-HNK koprodukcija tako se i u Splitu potvrdila kao jedinstvena plesna predstava koja prenosi autentičnu emociju izravno do srca publike. Stoga umjesto zaključka donosimo još jedan glas iz splitskog gledališta:
”Ovo je sjajan primjer kako ples može prenijeti snažne emocije kroz savršeno usklađene suvremene pokrete i moćnu glazbu. Negdje je bilo suza, negdje smijeha, a energija plesača je bila zarazna. Bravo za cijeli ansambl na ovoj nezaboravnoj izvedbi!”

Nakon triju splitskih izvedbi, “Grand finale” će uskoro moći vidjeti i publika u Varaždinu i Zagrebu. Riječka publika moći će je ponovno gledati na Riječkim ljetnim noćima.

Foto & Video galerija

Foto: Nemi Bulat

 
Generalni pokrovitelj Baleta

          Menora-pozitiv-negativ