SRETAN SVJETSKI DAN KAZALIŠTA ZA DJECU I MLADE!

20. ožujka 2019.

Draga djeco, mladi i svi vi koji se tako osjećate!
Danas, 20. ožujka, u svijetu se obilježava Dan kazališta za djecu i mlade! Najmlađim članovima svoje publike, povodom današnjeg dana, želimo da kazalište žive i da se kazalištem inspiriraju. Želimo da i oni inspiriraju kazalište koje stremi biti poput neiscrpnog izvora mašte i kreativnosti što u djeci počiva.
Neodvojivost kazališta i mladosti svakim danom pokazuju i polaznici programa Riječko kazalište mladih “Kamov” HNK Ivana pl. Zajca kojima ovom prigodom posebno čestitamo. 🙂

Donosimo vam i ulomak ovogodišnje poruke koju je napisala Yvette Hardie, predsjednica ASSITEJ-a:
Djeca moraju biti u mogućnosti uživati u trenucima zajedništva u kojima ih se podsjeća na ono zajedničko, pri čemu mogu uvažavati različite stvarnosti onoga što znači biti čovjek. Potrebni su im prostori u kojima mogu istraživati nove načine razmišljanja koji dovode u pitanje one antagonističke govore, prostori u kojima osjećaju suosjećanje za one koji se najviše razlikuju od njih samih. Djeca trebaju konkretna iskustva zajedništva u zajednici da ih se podsjeti na radost i ljepotu koju svijet može ponuditi. (..) Kazalište otvara mnoga vrata koja nam pomažu da osjetimo veću povezanost s drugima, a što je najvažnije – i s nama samima.