STAJAĆE OVACIJE ZA „DOWN, BY LAW“, PRIČU O BOLI I VESELJIMA

15. svibnja 2018.

Uz stajaće ovacije i suznih očiju, publika večerašnje premijere monodrame „Down, by Law“ Mile Čuljak u izvedbi Jelene Lopatić, teško je s nama podijelila dojmove.

„Slomilo me, ne mogu”, „Teško mi je sada bilo što reći”, „Jelenina gluma kao da i nije gluma, život je… Otac sam, ne želim biti patetičan, želim samo zagrliti Milu i Jelenu”.

Ipak, dojam jedne gledateljice, majke:

„Jako intimno. Emotivno sam slomljena… od osjećaja i ambijenata koje glumica prenosi, tema, sve je emotivno nabijeno, a zapravo pozitivno. Nevjerojatno je kako je s takvom tematikom i izvedbom uspješno izbjegnuta patetika. Tu bol ne možeš ne osjetiti, ali na sceni to može otići u krivom smjeru. Ovo je životna razina boli koja nalazi snagu za pozitivu, krah života koji te na kraju nosi u pozitivu života. I humor je dio autentične priče.”

Predstava, sada je to sigurno, doprinosi razumijevanju, podršci, drugarstvu – down, by law. Popis imena ljudi koji pružaju veselja, vjerujemo, povećava se…

Autorica teksta, redateljica, koreografkinja i Borisova mama je Mila Čuljak, dramaturginja je Nataša Antulov, autor glazbe je Adam Semijalac, kostimografkinja i scenografkinja je Mejra Mujičić, oblikovatelj svjetla je Alan Vukelić. Predstava je nastala u koprodukciji Zajc laba Hrvatske drame i Umjetničke organizacije koautorska inicijativa OOUR iz Zagreba.

Svakako budite u Delti 5 na reprizama 16. i 17. svibnja u 19 i 30 sati, ili u lipnju, 6, 7. i 8. u isto vrijeme.

Foto & Video galerija