STAJAĆIM OVACIJAMA ISPRAĆEN NOVOGODIŠNJI KONCERT

30. prosinca 2019.

„Svaki Riječanin trebao bi biti ponosan na vrhunske glazbenike orkestra Opere HNK Ivana pl. Zajca”, kazao je večeras maestro TaeJung Lee, a svojom reakcijom publika je pokazala da doista jest!

Fanfare, bubnjevi, snažan, puni zvuk velikog orkestra, oduševljena publika, zajedničko pjevanje članova orkestra i publike, pljesak u dirigiranom ritmu i – stajaće ovacije! Kao i prethodna tri, ovaj posljednji večernji Novogodišnji koncert posve je ispunio gledalište riječkog Kazališta, a mnogi od posjetitelja već su njegova tradicionalna publika : „Volim glazbu na novogodišnjim koncertima. Ove godine program je izvrsno složen, atmosfera je najopuštenija ikad, a dirigent sjajan i beskrajno simpatičan. I imamo najbolji orkestar na svijetu”, „Ovo mi je prvi Novogodišnji koncert i čini mi se da je na pomolu nova tradicija…”, „Dolazimo jer je posebno, nigdje nije kao u Rijeci, svake godine je novo, još ljepše, još bolje, još raznovrsnije, još bliskije”, „Svake godine dolazimo iz Rima u Rijeku, grad koji jako volimo, posebno zbog novogodišnjih koncerata. Ovo je zbilja poseban događaj za nas, dragocjena tradicija. Rijeka se zaista može ponositi ovim orkestrom, a i cjelokupnim kazalištem!”, „Na novogodišnje koncerte dolazimo redovito! Oni za nas simboliziraju ulazak u novu godinu – nema vatrometa do Novogodišnjeg koncerta! Počelo je još dok smo bili djeca, prvi koncerti i prvi odlasci u kazalište bili su upravo novogodišnji koncerti”.

 

A upravo takav, Dječji novogodišnji koncert slijedi sutra, posljednjeg dana u ovom desetljeću točno u podne!

 

U pauzi koncerta, publika je i večeras nazdravljala čašom Zlatne vrbničke žlahtine što ju poklanja PZ Vrbnik, a pozornica je bila blagdanski ukrašena zahvaljujući  Vrtnom centru Iris MBM.

 

Partner Novogodišnjih koncerata:

 

Cvjetni aranžmani:

Foto & Video galerija