STEP AFRIKA!

16. travnja 2015.
Američka plesna skupina Step Afrika! nastupit će u riječkom kazalištu  22. travnja 2015. u 19:30 sati u organizaciiji Američkog veleposlanstva u Zagrebu i HNK Ivana pl. Zajca Rijeka.
U nastupu plesne skupine Step Afrika! uživat će svi koji su step već upoznali, a i oni koji će njegov ritam tek prvi put osjetiti. Step je izvorni američki ples koji je nastao u bratstvima i sestrinstvima američkih sveučilišta, a danas je sastavni dio svakog suvremenog plesnog pokreta.
Plesna skupina Step Afrika! osnovana je 1994. godine kao prva profesionalna step skupina, a danas je među deset najboljih afričko-američkih plesnih skupina u Americi.
Njihove izvedbe puno su više od samog plesa, one uključuju pjesme, priče, smijeh i samu publiku. Spoj tehnike, okretnosti i čiste energije čini svaki nastup ove skupine jedinstvenim i ostavlja publiku bez daha.
Step Afrika! kao kulturni ambasador predstavlja naciju i tradiciju stepa publici iz cijeloga svijeta.
Step je forma koja predstavlja  bitan dio američkog umjetničkog i kulturnog nasljeđa. Kombinacijom koraka, pljeskanja i izgovorne riječi tijelo se koristi kao instrument koji stvara kompleksan ritam i zvuk.
Osim step nastupa i natjecanja, step je prisutan u školama, crkvama te raznim skupinama diljem Amerike.
Step Afrika! kao prva profesionalna plesna skupina posvećena tradiciji stepa razvija formu stepa uključujući i druge plesne stilove. 
Foto & Video galerija