ŠTO NE VOLITE U SVOM KAZALIŠTU?

26. svibnja 2017.

Nova sjednica Kazališnog sabora saziva se u srijedu, 31. svibnja 2017. u 18 sati u foyeru HNK Ivana pl. Zajca.

U okviru dnevnog reda petog redovnog zasjedanja Kazališnog sabora pod nazivom „Što ne volite u svom kazalištu“, odnosno sedmog ukupno (održana su i dva izvanredna zasjedanja), razgovarat će se i raspravljati o tri točke:

1. Zašto na programu nema više komedija i mjuzikala?
2. Zašto nema više dramskih predstava na velikoj sceni Kazališta?
3. Zašto ne volimo moderne predstave?

Moderatorica će biti Kim Cuculić, novinarka i kazališna kritičarka Novog lista, a sudjelovat će ravnatelji svih umjetničkih grana HNK Ivana pl. Zajca. Pozivaju se svi zastupnici i oni koji to nisu, a žele se pridružiti, a svi su pozvani postavljati pitanja, replicirati, kritizirati, predlagati. Ulaz je, naravno, slobodan.

Podsjetimo, Kazališni sabor konsituiran je početkom rujna prošle godine, a na redovnim se sjednicama raspravljalo o premijernim predstavama izvedenim u razdoblju između dvije sjednice, kao i drugim društvenim, političkim i kulturnim temama vezanima uz djelovanje kazališta. Na taj način, publika HNK Ivana pl. Zajca prestaje biti pasivnim konzumentom gotovog kazališnog proizvoda, već se integrira u život kazališta, pa i educira. Cilj projekta je Kazališni sabor jest uspostaviti Rijeku kao kazališno središte, u kojem se kritički i interdisciplinarno promišljaju izvedbene umjetnosti.