ŠTO RADE „KAMOVCI”

12. veljače 2018.

Kazališnu radionicu programa Riječko kazalište mladih „Kamov”, pokrenutog ove sezone u suradnji HNK Ivana pl. Zajca i Doma mladih, polazi ukupno 27 učenika.

Redovno se održavaju dramske, glazbene i plesne radionice pod vodstvom stručnih suradnika i profesionalnih umjetnika poput Rosanne Bubole, Giuseppea Nicodema, Leona Lučeva, Vitalija Kloka, Igora Vlajnića i drugih.

Polaznici su do sada organizirano pogledali četiri kazališne predstave riječkog HNK: „Put oko svijeta u 80 dana”, „Snježna bajka 2”, „Ivica i Marica” i „Labuđe jezero”, a pogledat će i „Vodu” te mjuzikl „Aida” u Zagrebačkom gradskom kazalištu „Komedija” u sklopu studijskog putovanja.

Osim edukativnog dijela, polaznicima se omogućuje sudjelovanje u profesionalnim produkcijama riječkog Kazališta. Do sada su „Kamovci” bili uključeni u „Snježnu bajku 2” i to u glavnim ulogama kada su glumili, pjevali, plesali i svirali. Uskoro ćete ih moći vidjeti u operi, naime sudjelovat će u novoj produkciji riječke Opere – „Macbeth” G. Verdija.

Krajem školske godine očekujemo i njihovu završnu produkciju, originalni mjuzikl „Čarobnjak iz Oza jr.”!

Izuzetno smo ponosni što je poznati kazališni i filmski glumac Leon Lučev, potaknut kvalitetom rada i talentom polaznika programa, odlučio postati stalnim suradnikom Kazališne radionice RKM „Kamov” kao dramski ekspert.

Na kraju dodajmo da jedan od polaznika, Leon Hasančević Matijašić, ovih dana očekuje premijeru holivudskog filma „Odmetnici” u kojem sudjeluje kao glumac. Mladi „Kamovci” sudjelovali su i u drugim filmskim projektima.

Program Riječkog kazališta mladih „Kamov” namijenjen je djeci i mladima na putu razvoja njihove ljubavi prema kazalištu i izvedbenim umjetnostima, te osim kazališne radionice pruža snažnu potporu mladima u ostvarenju njihovih prvih koraka u tom svijetu.

Voditelj programa Igor Vlajnić najavljuje i nove projekte te poziva na suradnju sve zainteresirane.