„ŠUMASTIKUS” UZBUDLJIVA PREDSTAVA ZA DJECU U PARKU VLADIMIRA NAZORA

17. srpnja 2017.

Na programu 14. Riječkih ljetnih noći sljedi i  gostovanje u prirodi – Umjetnička organizacija TeatruM iz Zagreba u riječki Park Vladimira Nazora dovodi „Šumastikus”, predstavu za djecu (od pet godina naviše) autora i izvođača Sanje Milardović i Petra Cvirna u utorak 18. srpnja u 19.30 sati.

Kako preživjeti u prirodi, bez roditelja? Što raditi u šumi?
Ovo je priča o dva naizgled potpuno različita djeteta, odnosno karaktera, o Rozi i Drašku. Zajedno se nađu u šumi i ovise samo jedno o drugome. Ona ima mp3 player i rozi dvorac, a on pravi šator. Ona voli slušati Taylor Swift, a on voli slušati sove. Ona ima puno prijatelja, a on samo nekoliko. Povremene svađe, zajednička otkrića, sve skupa začinjeno preživljavanjem u prirodi i prožeto čarobnim pričama lektirnih naslova kao što su „Šuma Striborova” i „Petar Pan”, čini ovu interaktivnu predstavu magičnim mjestom naših protagonista, a time i zanimljivim i uzbudljivim doživljajem za publiku.

Nagrađivani mladi glumci Petar Cvirn i Riječanka Sanja Milardović iza sebe imaju niz institucionalnih i nezavisnih projekata vezanih uz najmlađe. Njihova multiadaptivna predstava u pokretu „Šumastikus” već je oduševila izvedbama na pozornicama i mnogim šumovitim prostorima u Hrvatskoj te na turnejama u Njemačkoj (Karlsruhe, Stuttgart, Ravensburg, Frankfurt), nerijetko uz napomenu – rasprodano.
Sada je prigoda da hvaljenu predstavu pogledate u Rijeci, na izvedbi u utorak, pa požurite po ulaznice na blagajnu HNK Ivana pl. Zajca (Verdijeva 5a, 051/337-114, blagajna@hnk-zajc.hr)!

  Iz medija

 Iako se radi o duhovitoj dramskoj predstavi (završetak nas je sve zbilja iznenadio!), njihovi su pokreti dobro koreografirani, međusobni odnosi vrlo skladni, glazba odlična, a poruka inteligentna i primjerena. Mislim da smo svi, bez obzira na uzrast, nakon „Šumastikusa“ izašli razdragani, nekontrolirano se smijuljeći.

Olga Vujović, Kritikaz