SVA LJEPOTA I RASKOŠ BAROKA U JEDNOJ KONCERTNOJ VEČERI

14. veljače 2020.

Svjetski proslavljeni Venecijanski barokni orkestar i Giuliano Carmignola, svojom su virtuoznom izvedbom oduševili prepuno gledalište HNK Ivana pl. Zajca.

Evo što su nam, po završetku koncerta, rekli posjetitelji očarani zvukovima baroka i Guarnieri violine maestra Carmignole:

„Istinski sam oduševljena. Prava ljepota i raskoš baroka“, „Vrhunski ansambl, autentičan zvuk, posve autentičan, sviranje na starim instrumentima, s puno dinamike, puno kontrasta, uzbudljivo, sve asocira na baroknu Veneciju, jako lijep doživljaj” „Prva mi je asocijacija, koliko god to možda čudno zvučalo, bila da je violinist stavio med u violinu. To je asocijacija s okusom i sa zvukom. Violina ima jednu takvu toplinu, takvu slatkoću, nježnost, medenost“, „Koliko je ova violina posebna može čuti i onaj slušatelj koji nije netko tko sluša razne vrste violina i osjeti i čuje male razlike. Po mom mišljenju, Guarnierijeva je violina je jednako kvalitetna kao Stradivarijeva. Riječ je o vrhunskom zvuku što ga doista svatko može osjetiti, o posebnoj ljepoti“, „Prekrasno, violina ne svira nego pjeva, izvođači su doista virtuozni. Veliki užitak”, “Volim baroknu glazbu koju su nam uspjeli prenijeti, ponajviše zbog instrumenata, a posebno čembala”, “Odličan violinist. Ovo je bilo baš barokno iskustvo. Zanimljiva izvedba, izvođači komuniciraju pogledom, predivno je to vidjeti na sceni, solist komunicira sa svakim glezbenikom posebno i na svoj način. Ovo je jedan od rijetkih i najboljih koncerata što smo ih imali prilike vidjeti i čuti ovdje kod nas. Uistinu iskustvo za pamćenje.”

Pod pauzom uvaženi gosti i uzvanici su se družili u Gala salonu “Gale” uz našeg stalnog partnera vinariju Kozlović i vino Svinjon.

 

Foto & Video galerija