Svi idu na Advent u kazalištu: gotovo rasprodane sve predstave!

30. studenoga 2023.

Sitno brojimo do početka Adventa u kazalištu i početka bogatog programa s preko 40 izvedbi punih zimskih iznenađenja. Međutim, ne brojimo sitno samo dane do prve prosinačke izvedbe, već i preostale ulaznice za sve naše programe! Više od polovine dostupnih programa je, ili rasprodano, ili gotovo rasprodano, a za tu priliku donosimo vam vodič za preostala mjesta.

Preko 16 000 ulaznica pronašlo je svojeg gledatelja ili gledateljicu za božićne klasike i tradicionalne adventske koncerte na sceni HNK Ivana pl. Zajca. Predstava koja je vratila snijeg i prožela kazalište blagdanskim duhom, „Božićna priča“,ispunila je gledalište do posčjednjeg mjesta za čak osam izvedbi, dok je još malo mjesta ostalo za pet izvedbi (1.,4.,14., 18. i 19.12.) kroz prosinac. Ipak, zbog ogromnog interesa za još jedan hit u režiji Renate Carole Gatice, pripremili smo za vas još dvije izvedbe: 18.12. u 20 sati i 20.12. u 12 sati.

Za drugi vječni klasik, „Orašar“ Petra Iljiča Čajkovskog, ostalo nam je još samo par ulaznica za svaki od prosinački termina (16.12. i 19.12. do 22.12.). Isto vrijedi i za tradicionalni Novogodišnji gala koncert koji samo što nije uza svaki od termina stavio – rasprodano! I dok je „Regoč“ ispunio gledalište za dvije izvedbe, imate još priliku uhvatiti svoje mjesto za ovu bezvremensku priču u večernjem terminu (19,00) 5.12., 6.12. te 7.12.. U zadnji čas javljamo i da je ostalo još samo nekoliko mjesta za nastup naše Leonore Surian Popov, „A ritmo di Broadway/U ritmu Broadwaya“ (9.12. u 19,30).

I dok se u trenutku pisanja ove vijesti potencijalno rasprodaju i druge izvedbe, čini se dobrim upitati: gdje je još ostalo mjesta?

Za dramsku publiku željnu aktualnog klasika imamo spremno gostovanje HNK u Varaždinu, „Majka Hrabrost i njezina djeca“ u režiji Krešimira Dolenčića 8.12.. Opernu publiku očekuje najbolja prošlosezonska izvedba, vrhunac stvaralačke karijere Petra Iljiča Čajkovskog, „Pikova dama“ (2./4.12.), dok za ljubitelje koncerata imamo širok izbor. Preporučujemo koncert „Monteverdi u Verdijevoj“ koji 8.12. donosi veličanstveno djelo majstora s prijelaza glazbene renesanse u barok, Claudija Monteverdija, Vespro della Beata Vergine. Uz njega, mjesta još ima za tradicionalni Božićni koncert zbora i solista, kao i Gala matineju Novogodišnjeg koncerta za koju smo djeci do 16 godina osigurali besplatne ulaznice!

Sada kada znamo gdje, što i kako, bolje da požurimo prije nego dođe vijest da karata više uopće – nema!

 

Sponzor “Adventa u kazalištu”

Generalni pokrovitelj Riječkoga simfonijskog orkestra

Generalni pokrovitelj Baleta

Partner mediatico / Medijski pokrovitelj

LOGO ZLATNA ŽLAHTINA

Sponzor novogodišnjih koncerata

Piko logo

Sponzor predstave “Božićna priča”