OPERNE ZVIJEZDE NA RIJEČKIM LJETNIM NOĆIMA – THE BEST OF OPERA

17. srpnja 2016.

Festival  Opatija, Riječke ljetne noći i Opera HNK Ivana pl. Zajca predstavljaju THE BEST OF OPERA – koncert najpoznatijih opernih arija Verdija, Mozarta, Puccinija, Masseneta, Bellinija i Donizettija koji će se održati 20.7. s početkom u 21:30 sati na Ljetnoj pozornici u Opatiji. Uz svjetske operne zvijezde sopranisticu Sumi Jo i baritona Lucia Gallu, nastupit će mladi solisti riječke i ljubljanske opere, mezzo-sopranistica Ivana Srbljan i tenora Aljaž Farasin.

Orkestrom i zborom Opere HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci ravnat će maestro Tibor Bogányi.

Zbog nevjerojatne muzikalnosti, preciznosti i topline glasa, Sumi Jo postala je najtraženija sopranistica generacije, a javnost i struka natječu se u hvalospjevima njenih nastupa u najvažnijim opernim kućama i koncertnim dvoranama diljem svijeta poput milanske Scale ili njujorškog Carnegie Halla i Metropolitana.

Njezin vokal nadilazi domenu klasične glazbe pa je, između ostalog, snimila glazbu za nekoliko filmova, nastupala na turneji s Andreom Bocellijem, pjevala na zatvaranju Olimpijskih igara u Sočiju 2014. godine, a istakla se i mnogim humanitarnim nastupima.

Lucio Gallo, svjetski cijenjeni bariton i stalni gost vodećih svjetskih opernih kuća, zaljubio se u operu shvativši da je upravo opera najljepši i najkompletniji umjetnički oblik u kojem su glas i pokret jednako važni. Surađuje s najvećim dirigentskim veličinama te uz njih ostvaruje uloge Mozartovih, Rossinijevih i Verdijevih junaka. Nastupao je u Metropolitanu, bečkoj Staatsoperi, milanskoj Scali, londonskoj Royal Operi, a od ove godine, znamenitim lokacijama koje su svjedočile njegovom izvanrednom glasu, pridodat ćemo i opatijsku Ljetnu pozornicu.

Partner koncerta THE BEST OF OPERA

korambweb2

 Pokrovitelj smještaja SUMI JO  

mozartweb