“THE BLIND POET”/ “SLIJEPI PJESNIK”: SVJETSKA KAZALIŠNA IMENA U “ZAJCU”

18. ožujka 2019.

U nedjelju 24. ožujka, u 19 i 30 sati, u HNK Ivana pl. Zajca stiže glasoviti Needcompany sa svojom predstavom “The Blind Poet/ “Slijepi pjesnik”. Ovu višejezičnu, vizualno atraktivnu i emocionalnu predstavu koja je dio predprograma Rijeka EPK 2020, prate titlovi na hrvatskom jeziku. Nemojte propustiti ni jedinstvenu priliku za razgovor s vrhunskim umjetnicima koji će se održati nakon predstave u foyeru kazališta.

U iščekivanju ovog važnog gostovanja, pročitajte o impresivnim karijerama umjetnika internacionalne slave koji uskoro stižu na pozornicu “Zajca”:

Jan Lauwers: umjetnik čije se stvaralaštvo proteže na gotovo svaki medij. U proteklih je tridesetak godina svoju reputaciju gradio uglavnom kroz rad s umjetničkom skupinom “Needcompany”, čiji je i osnivač. Njegova je umjetnost svjetski prepoznata što potvrđuju brojna priznanja, među kojima je i veliki Zlatni lav za životno djelo Venecijanskog bijenala.

Grace Ellen Barkey: umjetnica, koreografkinja i performerica te suosnivačica “Needcompany” umjetničke skupine. Od 1992. uspješno gradi internacionalnu karijeru vlastitim scenskim kreacijama koje nastaju u spoju kazališta, plesa i vizualnih umjetnosti. Glazbena dramaturgija srž je njezina rada, a koristila je djela Gustava Mahlera, ali i sastava Sonic Youth.

Maarten Seghers: umjetnik koji stvara instalacije, performanse i glazbu. Član je skupine “Needcompany” od 2001. godine. Osim svojom prijemčivom pojavnošću, produkcijama Grace Ellen Barkey i Jana Lauwersa doprinosi i svojim skladbama. Njegova umjetnost proizlazi iz želje da odbaci i pobjegne od svakog kalupa, stigme ili definicije.

Predprogram EPK