TREĆE MEĐUNARODNO NATJECANJE MLADIH OPERNIH PJEVAČA „ZINKA MILANOV”

24. travnja 2018.

Završene su prijave za Treće međunarodno natjecanje mladih opernih pjevača „Zinka Milanov”!

Na natjecanje mladih opernih pjevačica i pjevača između 21. i 35. godine prijavilo se 147 kandidatkinja/kandidata!
Prijave su ove godine pristigle iz čak 38 zemalja svijeta, a to su: Albanija, Argentina, Armenija, Australija, Austrija, Bjelorusija, Bosna i Hercegovina, Brazil, Bugarska, Crna Gora, Češka, Finska, Grčka, Hong Kong, Hrvatska, Italija, Izrael, Južna Koreja, Južnoafrička Republika, Kanada, Kina, Mađarska, Meksiko, Moldavija, Njemačka, Poljska, Rumunjska, Rusija, Sjedinjene Američke Države, Slovenija, Španjolska, Srbija, Švedska, Švicarska, Tajland, Turska, Ukrajina, Velika Britanija.

„Zinka Milanov” po treći put okupit će mlade iz cijelog svijeta na Natjecanju koje će se održati od 12. do 18. srpnja 2018. godine u HNK Ivana pl. Zajca Rijeka.

Natjecatelje će prema tehničkoj spremnosti, muzikalnosti, kvaliteti glasa i umjetničkoj osobnosti ocjenjivati međunarodni žiri: Marjana Lipovšek, Silvana Sintow-Behrens, Fabrizio Melano, Rosemary Joshua, Mariano Horak, Brenda Hurley, Ville Matvejeff, Marin Blažević te Vlatka Oršanić.
Finaliste očekuje nastup uz orkestar riječke Opere i dirigenta Marca Boemija, a najbolje od njih i novčane nagrade te angažmani u produkcijama Opere HNK Ivana pl. Zajca.

Međunarodno je natjecanje 2015. i 2016. bilo iznimno uspješno, a mladi pjevači koje su žiri i publika ocijenili najvišim ocjenama, dobili su priliku nastupiti u opernim i koncertnim produkcijama HNK Ivana pl. Zajca (primjerice Ana Petričević kao Desdemona u „Otellu”, Ibrahim Yesilay u Bachovoj „Muci po Ivanu”, Domen Križaj kao Albert u „Wertheru”, Luka Ortar kao Kralj Egipta u „Aidi”, kao Colline u „La Bohème” te kao Montano u „Otellu”, Albina Smajlović kao Mimì u „La Bohème”).

Vijesti o Natjecanju pratite na www.zinkamilanov-competition.com, i na facebook stranici natjecanja, a za dodatne informacije pišite na zinkamilanov.competition@hnk-zajc.hr