TRI SNAŽNA LJUBAVNA ODNOSA U PLESNOJ PREDSTAVI MAŠE KOLAR

19. rujna 2016.

HNK Ivana pl. Zajca u suradnji s Plesnom mrežom Hrvatske organizira gostovanje Trijade, jedne od ponajboljih domaćih predstava suvremenog plesa protekle sezone, višestruko nagrađivane, a Riječanima dobro poznate  omiljene autorice, koreografkinje Maše Kolar.

Plesna predstava Trijada bit će izvedena u subotu, 24. rujna u 19.30 sati u Hrvatskom domu na Sušaku. Riječ je o muško-ženskome duetu kojega je Kolar originalno napravila i izvodila u suradnji s portugalskim plesačem Ricardom Camposom Freireom, a u Rijeci će ga izvoditi s hvaljenim članom zagrebačkog Baleta Takuyom Sumitomom. Trijada u Rijeku stiže kroz suradnju Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca s Plesnom mrežom Hrvatske, projektom koji omogućuje izabranim predstavama suvremenog plesa izvođenje za publiku širom zemlje. Izvedba je također uvrštena u program Festivala Periskop  čija će biti svojevrsna najava.

Predstava je inspirirana snažnim, dominantnim ženama koje muškarce uče o ljubavi, a pratimo ih kroz tri odnosa: mladog muškarca i starije žene, muškarca i žene iste dobi te mlade djevojke i starijeg muškarca. Kritika izvedbu opisuje kao plesački raskošnu, punu energičnih kontakata, usuglašenih, izgrađenih, preciznih pokreta i napregnutih mišića, kao neprekidnu bujicu kontrapunktova. Plesačima se na sceni kao izvođači pridružuju i vizažist Dino Baksa te samouka klaviristica Josipa Kukor.

Ulaznice po cijeni od 40 kuna mogu se nabaviti na blagajni HNK Ivana pl. Zajca.